Társoldalunk:

Hősként köszöntötték az argentin teniszválogatottat

2016.11.30. 11:18

Hősként köszöntötték a Buenos Aires-i repülőtéren és a városban a Davis-kupa zágrábi döntőjéről kedden hazatért argentin teniszválogatottat, amely 3-2-re legyőzte a házigazda horvátokat, s ezzel az ország történetének első diadalát aratta a legrangosabb férfi csapatversenyben.

A US Open 2009-es bajnoka, az időről időre sérülésekkel bajlódó, s ezúttal is törött kézujjal játszó Juan Martin Del Potro látványos feltámadást mutatott be a vasárnapi első egyes meccsen, amikor a hazaiak összesítésben már 2-1-re vezettek, ő pedig 0-2-es szettállásról fordított Marin Cilic ellen, s egyenlítésével életben tartotta a reményeket.

A finálét rengeteg argentin szurkoló tekintette meg a helyszínen, köztük volt a legendás labdarúgó, Diego Maradona is.

Juan Martin Del Potro (középen) joggal ünnepelhetettForrás: AFP/Juan Mabromata

"Sok olyan dolgot elértem karrierem során, amelyek álmaim beteljesülését jelentették és büszkévé tettek, de ezzel a gyönyörű kupával biztosan nagyon jól fogok aludni" - fogalmazott az argentin fővárosban Del Potro, aki augusztusban ezüstérmes volt a riói olimpián.

Az utolsó, mindent eldöntő találkozót Federico Delbonis nyerte meg.

Federico Delbonis, Leonardo Mayer, Guido Pella ésJuan Martin Del Potro a Buenos Aires-i repülőtérenForrás: AFP/Juan Mabromata

Az argentin csapatot kedden nyitott tetejű busz vitte végig Buenos Aires utcáin, a drukkerek pedig hatalmas ünneplésben részesítették a játékosokat és Daniel Orsanic kapitányt.