Vágólapra másolva!
A rövipályás uszonyosúszó ob-n megszerezte immár 100. országos bajnoki címét Senánszky Petra. A debreceni sellőlány jövőre a wroclawi Világjátékokról is aranyérmekkel szeretne hazatérni.

"A századik országos bajnoki címem megszerzésekor az egyesületemtől, a Debreceni Búvárklubtól kaptam egy szép nagy érmet – mondta Senánszky Petra. – Bevallom, én igazából nem számoltam, hogy hánynál járok. Edzőm, Kókai Dávid hívta fel a figyelmemet az ob előtt, hogy már csak három hiányzik a százhoz.

Hozzáteszem, ennek körülbelül a fele korosztályos siker, nem úgy. mint például Kanyó Dénesnek, aki idén szerezte meg századik felnőtt országos bajnoki címét!"

Senánszky Petra a 100. bajnoki címéért kapott emlékéremmel Forrás:

A jubileumon kívül még soha nem volt ilyen jó éve a magyar búvárklasszisnak, mint az idei, hiszen

a nyári vb-n mindhárom egyéni számában világrekorddal diadalmaskodott.

"Fantasztikus évet zártam. Tavasszal többször is sikerült megjavítanom saját legjobb időeredményeimet, amelyek ezáltal világcsúcsokat is jelentettek. Az eredmények lelkesítő löketet adtak, amitől még jobban szerepeltem. Úgyhogy ez egy oda-vissza ható erősítő folyamat volt, a végén pedig a világbajnokság is szuperül sikerült."

Jővere sem adja alább

Senánszky Petra jövőre is indul világkupákon, Európa-bajnokságon, a fő verseny azonban a nem olimpiai sportágak négyévenkénti nagy multisport-eseménye, a Világjátékok lesz. A debreceni búvárúszó célja ott is az aranyérem.

"Nagyon várom a Világjátékokat, mert ott egyéni versenyszámban korábban még nem indulhattam - mondta a még mindig csak 22 éves versenyző. –

Az 50 és a 100 méteres uszonyos gyorsúszásban is világcsúcstartóként állok rajthoz, és legalább egyszer szeretném meghallgathatni a magyar himnuszt, de akkor lennék igazán boldog, ha ez kétszer adatna meg."