Társoldalunk:

Storcznak rosszulesett a bizalom hiánya

2016.12.16. 12:30

Storcz Botond teljesnek érzi az elmúlt nyolc évet, amelyet a kajak-kenu válogatott élén töltött, de nem akarta megpályázni a szövetségi kapitányi posztot. Hiányolja a bizalmat az egykori olimpiai bajnok.

Az edző az M4 Sport pénteki Sportreggeli című műsorában elmondta, összességében rosszulesett neki, hogy a magyar szövetség (MKKSZ) pályázat útján választja ki a válogatott szakmai vezetőjét. "Ha nincs pályázat, azt gondolom, az egyfajta bizalom vagy megerősítés lett volna az irányomba. Arra, hogy valamiféle anyagot készítsek, egyáltalán nem éreztem magamban motivációt"– nyilatkozta Storcz.

Hasonló volt tehát a helyzet, mint a pólókapitány esetében, hiszen Benedek Tibor posztjára is pályázatot írt ki a vízilabda-szövetség. Ezen végül Märcz Tamás lett a befutó.

Storcz elárulta, hogy ő is jelen volt a jelöltek meghallgatásán. Annak a pályázata biztosan ott lesz az elsők között, akivel együtt dolgoztam utánpótlás-kapitányként– utalt Hüttner Csabára. – Nyilvánvalóan meg fog változni valamennyire az életem, de a kajak-kenu továbbra is része lesz a hétköznapjaimnak. Valamilyen szinten biztosan a sportágban maradok” – mondta a szakember, aki nyolc évvel ezelőtt, 33 esztendősen került a válogatott élére.

Storcz Botond szövetségi kapitány gratulál a győztes magyar női kajak négyesnek RióbanForrás: MTI/Kovács Tamás

Storcz Botondnak az előző négy évet tekintve a férfi szakágak riói olimpiai szereplése miatt van hiányérzete, az elmúlt nyolc évet viszont teljesnek és pozitívnak nevezte, amellyel elégedett.

Hétfőn dönt az elnökség

A hétfőn lejárt határidőig Hüttner Csaba, Simon Miklós, Szabó Attila és Vaskuti István adta be jelentkezését a szövetségi kapitányi posztra, az utánpótlás-kapitányi munkára a tisztséget eddig betöltő Hüttner Csaba, illetve Szabó András kandidál. Az MKKSZ jövő hétfőn dönt a személyi kérdésekben.

A szakmai igazgatói tisztségre kilencen – Doma Gergő, ifj. Foltán László, Kubina Ádám, Parti Zoltán, Rajna András, Szabó András, Szabó Attila, Szekszárdi Ferenc és Vaskuti István – jelentkeztek.