Társoldalunk:

Villámgyorsan térhet vissza kartörése után az olimpiai bajnok

2017.01.04. 21:33

Két hónappal kartörése után akár már jövő héten visszatérhet a versenypályákra Lindsey Vonn amerikai alpesi síző.

Patrick Riml, a tengerentúliak csapatigazgatója arról számolt be szerdán, hogy az olimpiai bajnok versenyző jelenleg Coloradóban edz és hétvégén utazik Európába. Azt ugyanakkor hozzátette, hogy egyelőre nincs konkrét döntés a visszatérés időpontjáról.

Talán még szüksége lesz további edzésekre, de lehet, hogy elég magabiztosnak érzi majd magát. Mindenesetre reméljük, mielőbb visszatér" - mondta Riml.

In 2016 I put in the work...hopefully in 2017 it will pay off #newyear

Lindsey Vonn (@lindseyvonn) által közzétett videó,

Jövő hétvégén az ausztriai Altenmarkt-Zauchenseeben egy-egy lesikló és kombinációs futamot rendeznek, előbbiben Miklós Edit is indul. Egy héttel később Garmisch-Partenkirchenben, az azt követő hétvégén pedig Cortina d'Ampezzóban rendeznek vk-versenyeket a Vonn erősségének számító gyors számokban.

Better. Every. Day.

Lindsey Vonn (@lindseyvonn) által közzétett videó,

A 32 éves Vonn, aki lesiklásban 2010-ben olimpiai, 2009-ben világbajnok volt, november 11-én törte el a karját edzés közben, emiatt ebben a szezonban még egyetlen vk-viadalon sem indult. Összetettben négyszer, a leggyorsabb számban pedig nyolcszor nyerte meg a vk-pontversenyt, többek között az előző idényben is.