Mickey Rourke 64 évesen is szorítóba lépne

Mickey Rourke, boksz
Hollywood actor Mickey Rourke, 62, greets the audience before fighting US professional Elliot Seymour, 29, in Moscow on November 28, 2014, as Rourke revives his boxing career at the age of 62 taking to the ring. Rourke was an amateur boxer before his Hollywood career took off and he became a sex symbol star in films such as "9 1/2 Weeks." He returned to boxing as a professional for eight matches in the 1990s, causing damage to his face that necessitated surgery and changed his appearance. AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV / AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV
Vágólapra másolva!
64 évesen is visszatérne a ringbe a Golden Globe-díjas színész, Mickey Rourke, aki 2017-ben két ökölvívó-mérkőzést is szeretne a profik között, hogy összesen tíz meccsel a háta mögött vonuljon vissza.

Újabb profi bokszmeccseket tervez a veterán színész, Mickey Rourke, aki legutóbb két éve, 2014 novemberében lépett a kötelek közé, és egy moszkvai bemutató mérkőzésen a második menetben kiütötte a 29 éves Elliot Seymourt.

A mérkőzés után néhány nappal a Daily Mail azt írta, Seymourt lefizették, a hajléktalan csavargó ugyanabba a hollywoodi edzőterembe járt, mint a színész, így kérték fel a beugrásra, és fizették ki neki az oroszországi repülőjegyet is. Ezt utólag az érintett is beismerte.

Mickey Rourke a legutóbbi bemutató mérkőzésén Elliot Seymour ellen nyert - némi csalással Forrás: AFP/Alexander Nemenov

"Nem akarok a következő összecsapásomról semmit mondani, amíg nincs konkrét dátum. De idén még két meccset szeretnék és veretlenül akarok visszavonulni. Most hat győzelmem és két döntetlenem van, szeretném a győzelmek számát nyolcra feltornászni" – idézte Rourke-ot a Profiboksz.hu szakportál.

Az 1952. szeptember 16-án született Rourke amatőr bokszpályafutása során 20 meccset nyert (17-et kiütéssel), hatot pedig elveszített. A színészet miatt úgy tűnt, nem tér már vissza a kötelek közé, ezek után meglepetésként hatott, hogy 1991-ben profiként húzott ismét kesztyűt. Úgy tervezte, hogy 16 meccs alatt világbajnoki címmeccsig jut, s címvédőként vonul majd vissza. Nem viccelt, félnehézsúlyban indult, edzőpartnerei között James Toney, John David Jackson és Tommy Morrison is felbukkant.

Mickey Rourke Forrás: AFP/Alexander Nemenov

Sérülékenysége azonban megakadályozta elképzelésében, mindössze nyolc meccset vívott, hatszor nyert (ötször KO-val), két alkalommal döntetlenre végzett. Utolsó mérkőzését 1994. szeptember 8-án Sean Gibbons ellen vívta, a floridai csata szintén döntetlennel zárult.

Az utolsó profi győzelem Thomas McCoy ellen: