Murray hiába hárított három meccslabdát

DJOKOVIC, Novak; MURRAY, Andy
Doha, 2017. január 7. A szerb Novak Djokovic játszik a brit Andy Murray ellen a katari kemény pályás férfi tenisztorna döntőjében Dohában 2017. január 7-én. (MTI/EPA/Nusad Szekkajil)
Vágólapra másolva!
Andy Murray három meccslabdát hárítva harcolta ki a döntő szettet Novak Djokovic ellen Dohában, ám a 2 óra 54 perces meccset nem sikerült behúznia.

Novak Djokovic nyerte a dohai tenisztornát, miután a döntőben 6:3, 5:7, 6:4-re legyőzte Andy Murrayt. A szerb klasszis az elődöntőben öt meccslabdát hárítva verte Fernando Verdascót, a döntőben viszont neki volt három meccslabdája a második szettben.

Djokovic a Murray elleni döntőben Forrás: MTI/EPA/Nusad Szekkajil

Djokovic 5:4-re vezetett a második játszmában, a közönség támogatását élvező Murray kiegyenlített, majd behúzta a következő két gémet, így jöhetett a döntő szett.

Nem könnyű adogatni Murray ellen

Murray a Djokovic elleni meccsen is elvette az ellenfele adogatását, így már 112 meccs óta mindig brékeli ellenfelét. Utoljára a 2015-ös cincinnati elődöntőben, Roger Federer ellen nem tudott elvenni egy adogatást sem a skót játékos.

A döntő szettben megint Djokovic akarata érvényesült, így idén először tornát nyert, a Murray elleni mérlegét 25-11-re javította (kemény pályán 20-8), ráadásul amikor az első szett Djokovicé lett, mindig ő győzött Murray ellen (20-0).

Tavaly év végén, a novemberi vb-döntőben viszont Murray győzött, ezzel kicsavarta Djokovic kezéből a világelsőséget, amit a mostani vereség ellenére megőrzött. Az olimpiai bajnok 28 nyertes meccs után kapott ki, ez lehetett volna a hatodik tornagyőzelme zsinórban.