Társoldalunk:

A hétvégén visszatér a világ legjobbja

2017.01.11. 17:35

Két hónappal kartörése után már most hétvégén visszatér a versenypályára Lindsey Vonn amerikai alpesi síző.

"Nincsenek rá szavak, hogy mennyire izgatott vagyok. Már hétvégén visszatérek a lejtőkre" - nyilatkozta a 32 éves versenyző az Eurosportnak.

"Nagyon nehéz hónapok vannak mögöttem, több mint 300 órát töltöttem rehabilitációval,de a gyors felépülésért megérte a kemény munka".

Így készült:

Working on the quickness in my arm...and throwing it at my physical therapist @lindsaywinninger

Lindsey Vonn (@lindseyvonn) által közzétett videó,

A lesiklás 2010-es olimpiai és 2009-es világbajnoka számára azért is volt fontos, hogy már most hétvégén visszatérjen, mivel Altenmarkt-Zauchensee pályája az egyik kedvence. Ezen az ausztriai helyszínen korábban négy világkupa-viadalon nyert, ráadásul tavalyi diadalával éppen ott döntötte meg Annemarie Moser-Pröll futamgyőzelmekre vonatkozó rekordját.

Visszatérésével újabb ellenfele lett Miklós Editnek a szombati lesikló versenyre. A magyar síző jelenleg ötödik a szakági vk-pontversenyben. Vasárnap kombinációra kerül sor Altenmarkt-Zauchenseeben.

"Jó pár futamot kihagytam, de remélem, még így is lesz esélyem néhány számban elhódítani a legjobbnak járó kristálygömböt" - fogalmazta meg az idényre vonatkozó célját Vonn, aki november 11-én törte el a karját edzés közben, emiatt ebben a szezonban még egyetlen vk-viadalon sem indult.
Vonn összetettben négyszer, a leggyorsabb számban pedig nyolcszor nyerte meg a vk-pontversenyt, többek között az előző idényben is.