Vágólapra másolva!
Babos Tímea a páros második körében aratott győzelem után már látványosan felszabadultan nyilatkozott az Origo helyszíni tudósítójának. Jobb a kedve, visszatér a magabiztossága, ő maga pedig újra top 10-ben a páros világranglistán. A következő riválist ugyan még soha nem győzte le, de mikor szakadjon meg egy ilyen rossz sorozat, ha nem most.

Babos Tímea második kört is sikerrel vette az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova oldalán az Australian Open páros versenyében, miután nagyon magabiztosan bántak el a német Tatjana Maria és a francia Pauline Parmentier kettősével. Érthető, ha a meccs után egy jókedvű Babos Tímea állt a kamera elé, hogy elmondja, már túl tette magát az egyestől való búcsún. "Hacsak valaki nem a világ legjobbja, akkor törvényszerű, hogy minden versenyen ki fog kapni" - summázta a nagy igazságot a magyar klasszis.

Örömmel nyugtázta, hogy párosban újra a legjobb tízben lesz a neve a világranglistán, és egyáltalán nem tűnt megszeppentnek, amikor szóba került a következő ellenfél, a ranglistát vezető amerikai Bethanie Mattek-Sands neve, aki eddig három Grand Slam-tornát nyert Lucie Safarova oldalán. Eddig csak szoros meccsekig és döntő szettekig jutott ellene Babos, de hátha most végre kijön a lépés.