AusOpen: Federert csalással vádolták meg a Nadal elleni döntő után

TENNIS - 2017 AUSTRALIAN OPEN - MEN'S FINAL AUSTRALIA AUSTRALIAN CHAMPIONSHIP CHELEM FINAL GRAND HARD COURT MELBOURNE OPEN SPORT TENNIS
Roger Federer of Switzerland celebrates during the Australian Open Tennis Championships Final on January 29, 2017 held in Melbourne Park, Australia - Photo Mike Frey / Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
A sportvilág Roger Federert ünnepelte a hétvégén, miután a svájci teniszklasszis sérülésből visszatérve, 35 évesen megnyerte pályafutása 18. Grand Slam-trófeáját az Australian Openen, ráadásul ősi riválisát, Rafael Nadalt legyőzve az ötszettes fináléban. Heroikus győzelme ellenére akadt, aki kritizálta a svájci teniszlegendát.

Pat Cash, az 1987-es wimbledoni torna bajnoka szerint Federer csalással nyerte meg a Nadal elleni döntőt, mert az ötödik szett előtt nem lábsérülés miatt kérte ki az orvosi szünetet, hanem azért, hogy megtörje a negyedik negyedet megnyerő Nadal lendületét.

Pat Cash szerint Federer betartotta a szabályokat, de nem játszott tisztességesen Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Murat Kaynak

„A szabályok megengedik, de ettől még csalás, amit csinált. Legális csalás, és ez nem helyes így” – mondta a BBC rádiójának az ausztrál Cash. Federer egyébként a Wawrinka elleni elődöntő ötödik szettje előtt is igénybe vette az ápolási szünetet.

A svájci gyorsan reagált a vádakra.

Az ötödik szett előtt pályán kívüli ápolási szünetet kért Federer, percekig állt a játék Forrás: AFP/William West

„A lábam a Noah Rubin elleni mérkőzés óta fájt, örültem, hogy egyáltalán el tudtam viselni a fájdalmat. Az elődöntőben is szinte végig fájt a lágyékom.

A kritikát erős túlzásnak érzem, én vagyok az utolsó, aki kikéri az ápolási szünetet, így fogalmam sincs, miről beszél” – válaszolt Federer az őt kritizáló Pat Cashnek.

Federer megvédte magát Forrás: AFP/William West

Roger Federer 17. kiemeltként nyerte meg a 2017-es Australian Opent, sikerével a világranglista 10. helyéig jött fel.