Vágólapra másolva!
Öt arany-, három ezüst- és egy bronzérmet szerzett a magyar serdülő alpesi sí válogatott a korosztály egyik legrangosabb nemzetközi versenyén, a Trofeu Borrufán, Andorrában. A kiváló eredmények minden várakozást felülmúlnak, nemzetközi versenyen még nem szerepelt ilyen eredményesen magyar csapat.

Jelentős fejlődésen mentek keresztül a magyar alpesi síválogatott versenyzői, akik a Borrufa Kupán bizonyítottak január 30. és február 2. között Andorrában.

A szövetség által elindított serdülő válogatott programban részt vevő sízők közül Tausz András az U16-os korcsoportban 70 versenyző közül lett a legjobb óriás-műlesiklásban, míg műlesiklásban a második helyen ért célba. Az U16-os korcsoportban Tóth Zita óriás-műlesiklásban nagy fölénnyel utasította maga mögé vetélytársait, majdnem 4 másodpercet verve a mezőnyre. A záró napon szuper-óriásműlesiklásban szintén aranyérmet szerzett.

Az aranyérmesek: Tausz András, Szőllős Noa és Tóth Zita Forrás: Magyar Sí Szövetség

Az U14-es korosztály futamiban a külföldön készülő Szőllős Noa műlesiklásban és óriás-műlesiklásban is aranyérmes lett, szuper-óriásműlesiklásban és alpesi összetettben pedig egyaránt ezüstérmet szerzett. Pénteken az újabb szuper-g futamban a harmadik hellyel zárt.

Jól dolgoznak a fiatalok

A korábbi versenyeken és a válogató felméréseken is látszódott, hogy serdülőink jó formában várták a az andorrai versenyt. Tausz András egy ausztriai kupán végzett az élen,

utolsó éves serdülőként ilyen rangos versenyen a magyarok közül eddig senkinek nem sikerült nyernie.

Ugyanezen a versenyen a női mezőnyben Szőllős Noa az eggyel fiatalabb korosztályban szintén a legjobbnak bizonyult. A szlovákiai Vratnán megrendezett nemzetközi versenyen is elindultak sízőink, akik közül Úry Bálintnak idén is sikerült dobogós helyen végeznie, óriás-műlesiklásban lett második.

"Összességében elégedett vagyok a szezonkezdéssel. A gyereken látszik, jó alapokat kapnak, és látványos, folyamatos fejlődésen mennek át - mondta elégedetten Stark Márton, szövetségi kapitány a Magyar Síszövetség honlapján. -

Tóth Zita hasonlóan ígéretes versenyzőnk, jó formában van, kondíciója is sokat javult, míg a szintén külföldön készülő Úry Bálint és Trunk Tamás is jelentős fejlődésen mentek keresztül, amelynek szintén érik a gyümölcse. A legfiatalabb Szőllős testvér, Noa pedig korosztályának egyik legígéretesebb tagja, jó eredményekkel indult a szezonban" - mondta a kapitány, aki hangsúlyozta a szövetségi programok sikerei mellett egy-egy egyénileg készülő versenyző figyelemreméltó eredményeit is.