Fucsovics egyenlített a Davis-kupában

Fucsovics Márton, tenisz
MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 28: Marton Fucsovics of Hungary plays a backhand in his quarterfinal juniors match against Benjamin Mitchell of Australia during day eleven of the 2010 Australian Open at Melbourne Park on January 28, 2010 in Melbourne, Australia. (Photo by Lucas Dawson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az első két egyes után 1-1-es döntetlenre áll a Szlovákia-Magyarország tenisz Davis Kupa-párharc Pozsonyban, az euro-afrikai zóna I-es csoportjában.

Az első mérkőzésen Martin Klizan négy játszmában legyőzte Balázs Attilát. A négyéves kihagyás után visszatért világanglista-284. magyar játékos a 2 óra 40 perces meccsnek csupán a harmadik játszmáját tudta megnyerni, amelyben kétszer is elvette a hazai teniszező (36.) adogatójátékát. Davis-kupa-mérlege 13 győzelem és 8 vereség.

A második egyesben Fucsovics Márton négy szettben verte Jozef Kovalíkot. A világranglista 159. helyén álló magyar játékos csak a második szettet veszítette el - azt is csupán rövidítésben - a 115. helyezett riválisával szemben. Fucsovics azért Kovalíkkal játszott, mert eredeti ellenfele, Lukas Lacko megbetegedett.

Fucsovics egyenlített Forrás: Getty Images/2010 Getty Images/Lucas Dawson

A magyar válogatottból hiányzik Nagy Péter, az utóbbi két év Davis-kupa-hőse ugyanis az Egyesült Államokban készül a február 20-án kezdődő Delray Beach-i ATP-tornára. A csapattal tartott ugyanakkor vendégként Piros Zsombor, aki múlt szombaton megnyerte az ausztrál nyílt bajnokság juniorversenyét.

A két csapat egyetlen, tavaly júliusi mérkőzésén a magyarok 3-0-ra kikaptak Budapesten. Előzőleg a magyarok márciusban bravúrral, 3-2-re legyőzték az izraelieket a Városligetben, ezzel biztosították bennmaradásukat a zóna I-es csoportjában.

Eredmények:
Szlovákia - Magyarország 1-1 – az első nap után
Jozef Kovalík - Fucsovics Márton 2:6, 7:6 (7-4), 3:6, 4:6
Martin Klizan - Balázs Attila 6:1, 6:2, 3:6, 6:4.

Szombaton a párosra kerül sor.