Kilőtte a bírót, kiestek a Davis-kupából

Davis cup - World group : Canada - Great-Britain tennis Horizontal
Arnaud Gabas from France, covers his face after Denis Shapovalov of Canada accidently hit him with a tennis ball during the third set day of Davis Cup first round between Canada and Great Britain at TD Place in Ottawa, Ontario, February 5, 2017. Canada forfeited, therefore Great Britain wins the series 3-2. / AFP PHOTO / Lars Hagberg
Vágólapra másolva!
Ritkán látható körülmények között ért véget a Kanada–Nagy-Britannia Davis-kupa találkozó, köszönhetően a hazaiak 17 éves játékosának, aki egy pillanatra megfeledkezett magáról.

Az ottawai párharc négy meccs után 2-2-re állt, a döntő egyes mérkőzést Denis Shapovalov és Kyle Edmund játszotta vasárnap. Edmund 6:3, 6:4, 2:1-re vezetett, amikor riválisa egy elrontott labdamenet után dühében beleütött a labdába, amely a bal szemén eltalálta a vezetőbírót. Shapovalovot leléptették, a győzelem pedig a - világelső Andy Murray nélkül felálló - briteké lett.

A 17 éves Shapovalov is megdöbbent a történteken, s azonnal bocsánatot kért a mérkőzésvezetőtől. Társai is védelmükbe vették, s azt mondták: véletlen baleset történt.

Miután a hétvégén Pozsonyban Fucsovics Márton bravúrjának (is) köszönhetően a magyar válogatott legyőzte Szlovákiát, így játszhat a világcsoportba kerülésért. A párharcban akár a most pórul járt kanadaiakkal is összetalálkozhatnaka.