Áprilisban kap ellenfelet a magyar teniszválogatott

Fucsovics Márton, tenisz
MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 28: Marton Fucsovics of Hungary plays a backhand in his quarterfinal juniors match against Benjamin Mitchell of Australia during day eleven of the 2010 Australian Open at Melbourne Park on January 28, 2010 in Melbourne, Australia. (Photo by Lucas Dawson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A címvédő argentinok 3-2-re kikaptak az olaszoktól Buenos Airesben, így nem jutottak a nyolc közé a tenisz Davis-kupa világcsoportjában.

A párharcban az olaszok 2-0-ra vezettek az első nap után, majd a párost és a vasárnapi első egyest is a házigazdák nyerték, ezzel 2-2-re egyenlítettek, a sorsdöntő egyest viszont eső miatt hétfőre halasztották.

A Guido Pella-Fabio Fognini meccsre ingyenes volt a belépés, ennek és a nagy tétnek is köszönhetően telt ház előtt, remek hangulatban rendezték a találkozót. Az első és a második szettet is az argentin Pella nyerte, ám Fognini fordított, és végül 2:6, 4:6, 6:3, 6:4, 6:2-re megnyerte a négy óra tizenöt perces mérkőzést, így az olaszok 3-2-re győztek, a címvédő argentinok pedig kiestek.

Az euro-afrikai zóna I-es csoportjában a magyarok a hétvégén bravúrral 3-1-re nyertek Pozsonyban a szlovákok ellen, ezzel bejutottak a világcsoport rájátszásába. Ott a 16 tagú elitmezőny első fordulójának vesztesei közül kerül majd ki Köves Gábor kapitány csapatának következő ellenfele, azaz Horvátország, Kanada, Németország, Oroszország, Svájc, Japán, Csehország vagy Argentína. A sorsolás április 11-én lesz.

A világcsoportban maradásért, illetve világcsoportba jutásért szeptemberben rendezik a mérkőzéseket.

Davis-kupa, világcsoport, 1. forduló:
Argentína-Olaszország 2-3
Horvátország-Spanyolország 2-3
Kanada - Nagy-Britannia 2-3
Németország-Belgium 1-4
Szerbia-Oroszország 4-1
Egyesült Államok-Svájc 5-0
Japán-Franciaország 1-4
Ausztrália-Csehország 4-1

A negyeddöntőben (április 7-9.):
Ausztrália-Egyesült Államok
Franciaország - Nagy-Britannia
Szerbia-Spanyolország
Belgium-Argentína/Olaszország