Így melegít Nadal Wimbledonra

Rafael Nadal, tenisz
Rafael Nadal of Spain hits a return against Roger Federer of Switzerland during the men's singles final on day 14 of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 29, 2017. / AFP PHOTO / PETER PARKS / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE
Vágólapra másolva!
A londoni tenisztornával melegít be a wimbledoni Grand Slam-versenyre Rafael Nadal.

A 14-szeres GS-bajnok spanyol - aki másfél hete döntőt játszott Roger Federerrel az Australian Openen - csuklósérülés miatt kihagyta a teljes tavalyi füves pályás szezont. Most abban reménykedik, hogy ha a Queen's Clubban június 19. és 25. között sorra kerülő, hagyományos tornán jól szerepel, ismét eredményes lehet Wimbledonban, ahol már kétszer győzött.

Melbourne-ben a döntőig menetelt Forrás: AFP/Peter Parks

"Nagyon örülök, hogy visszatérhetek a Queensbe. Ez a legjobb módja annak, hogy felkészüljek Wimbledonra" - nyilatkozott.

A harmincéves Nadal 2008-ban győzött először az angol nyílt bajnokságon, és előtte a londoni tornát is megnyerte. Második wimbledoni diadala előtt ugyancsak szépen menetelt a Queen's Clubban, akárcsak a többi döntőbe jutását megelőzően a 2006 és 2011 közötti időszakban.