Risztov Éva visszavonul

Risztov Éva olimpia rio hosszútávúszás
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15. Risztov Éva a Rio de Janeiró-i nyári olimpia női 10 kilométeres nyíltvízi úszóversenye előtt a Copacabana erődnél 2016. augusztus 15-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Visszavonul Risztov Éva olimpiai bajnok úszó - írta a Ripost című napilap szerdai számában, majd maga az úszónő is megerősítette.

A lap szerint a 31 éves sportoló egy vasárnap képernyőre kerülő televíziós interjúban jelenti be elhatározását.

Egy menedzsmentcégnél kezdtem el dolgozni, ahol sportdivíziót indítottak. Egyelőre gyakornok vagyok, később pedig sportmenedzserként folytatom a karrierem. Nagyon szeretek kommunikálni, így ez nekem való terep lesz" - idézi a lap a Londonban tíz kilométeres nyíltvízi úszásban aranyérmes Risztovot.

A versenyző később a magyar szövetségnek is megerősítette a hírt. „31 éves vagyok, és az embernek tudnia kell abbahagyni, és valamikor el kell kezdeni élni egy civil életet is" – mondta. Hozzátette, hogy ez a döntés most végleges, és a korábbi visszavonulásával ellentétben ezúttal nem tér újra vissza.

Risztov 2005-ös első visszavonulásáig kizárólag medencében versenyzett, és nyert három világ- és öt Európa-bajnoki ezüstérmet. Négy évvel később tért vissza, akkor már elsősorban a nyíltvízi úszásra koncentrált, de indult hosszabb medencés számokban is, melynek köszönhetően további egy ezüsttel és egy bronzzal gazdagította Eb-s medálgyűjteményét.

Risztov Éva Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A pályája csúcsaként Londonban olimpiai bajnok lett 10 kilométeren, tavaly Rióban címvédőként a 13. helyen ért célba.