Társoldalunk:

Kétéves eltiltást kapott a magyar kajakos

2017.02.14. 11:58

Kétéves eltiltást kapott a kajakos Dombvári Bence, akinek egy tavalyi válogatóverseny után találtak tiltott teljesítményfokozó szert – a sztanozolol nevű anabolikus szteroidot – a doppingmintájában.

A versenyző ügyét lezáró doppingbizottságba a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Doppingellenes Szervezet (HUNADO) delegál egy-egy tagot, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig egy megfigyelővel képviselteti magát benne.

Forrás: MTI/Mészáros János

A mintaadás 2016. június 9-én, a második olimpiai válogatóversenyen történt, így a 24 éves Dombvári eltiltása – mindennemű sporttevékenységtől – 2018. június 9-ig marad érvényben. A Honvéd kajakosa egyesben és párosban is megnyerte a hazai olimpiai válogatót 1000 méteren, de a riói játékokra végül nem utazhatott el.

„A döntést tudomásul vettem, de továbbra is hangsúlyozom, hogy semmilyen tiltott szert nem használtam. Mindent meg fogok tenni azért, hogy jövőre sikeres legyen a visszatérésem” – nyilatkozta Dombvári Bence a Kajakkenusport.hu-nak.

Forrás: MTI/Kovács Attila

Dombvári Bencének nem ez az első eltiltása, 2015 áprilisában egy versenyen kívüli ellenőrzés során kokaint találtak a szervezetében, akkor hónapokig nem versenyezhetett.