Vágólapra másolva!
Kékesi Márton személyében először jutott a világbajnoki főfutamba és végzett a kvalifikáció legjobb 25 versenyzője között magyar síző, azóta, hogy az alpesisí-vébéken előfutamot rendeznek. Így vasárnap két magyar sízőnek szurkolhatunk a műlesiklás fináléjában, St. Moritzban. Kékesi Márton mellett Samsal Dalibor lesz a másik résztvevő.

Három férfi versenyzőnk szállt harcba a St. Moritzban zajló alpesisí-világbajnokság műlesikló számának kvalifikációjában. A legjobb eredményt Kékesi Márton érte el, aki a 129 indulóból remek sízéssel az első futamban a 30. lett, így vele kezdődött a második futam. Ezzel nagy esélyt kapott arra, hogy a legjobb 25 közé kerülve rajthoz állhasson a vasárnapi döntőben. A Fullsport SE versenyzőjének

okos és bátor sízéssel sikerült teljesítenie a pályát, és végül a 22. lett,

így második magyarként rajthoz állhat a vasárnapi főfutamban.

A másik magyar résztvevő Samsal Dalibor lesz, aki a legjobb 50 műlesikló versenyző között kiemeltként rögtön a fináléban indulhat. A mai kvalifikáció másik két magyar résztvevője, Szepesi Bertold és Maróty Mátyás nem jutott be a döntőbe.

A nők műlesikló futamát is szombaton rendezték. A szám világbajnoka az amerikai Mikaela Shiffrin lett, a magyar induló, Archam Chiara nem jutott tovább a második futamba.

„Minden apró sporttörténelmi sikernek nagyon örülünk, fiataljaink sokat fejlődtek. Kiemelkedik közülük

– mondta Dr. Kaszó Klára, a Magyar Síszövetség ügyvezető elnöke, hozzátéve, hogy a műlesiklás nagyon rizikós szám, de bíznak benne, hogy mindkét magyar induló helyt fog állni vasárnap.

Kékesi Márton a sporttörténelmi eredményét mentorának és egykori edzőjének, a januárban elhunyt Kovács Barnabás szövetségi kapitánynak ajánlja.