Vágólapra másolva!
Az ESMTK otthonában, a pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnokban zajlottak az idei kötöttfogású országos bajnokság küzdelmei. Ugyan 28 klub 115 versenyzője nevezett, de végül nem érte el a százat az indulók létszáma. A mezőnyben a Magyar Birkózó Szövetség elnökségének közelmúltbeli döntése alapján külhoni nemzettársaink is indulhattak, a premiert délvidéki, erdélyi és kárpátaljai versenyzők használták ki.

A válogatottak közül csak a 2009-es világbajnok Kiss Balázs hiányzott a 98 kilós mezőnyből kiújuló gerincsérve miatt, de mint mondta, a március végi szombathelyi Magyar Nagydíjon már mindenképpen indulni szeretne.

A 80 kg-osok között a decemberi budapesti vb-n bronzérmes Szabó László az előcsatározások során meglepetésre kikapott az egyetemi világbajnok Nagy Pétertől. A világ- és Európa-bajnok Bácsi Péter ezúttal 85 kilóban indult, s meg is nyerte a viadalt, legnagyobb meccsét az U23-as Eb-győztes Szilvássy Erikkel vívta.

A Lőrincz fivérek tengerészgyalogos egyen frizurát viseltek, amely szerencsét hozott: az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Eb-nyertes Tamás a 75 kg-os mezőnyt tanította móresre, a döntőben 3-1-re felülmúlva a junior Európa-bajnok Lévai Zoltánt, a vb- és Eb-3., olimpiai 5. Viktor pedig ezúttal a 85 helyett a 98 kilóban szerzett ob-aranyérmet.

A kötöttfogású bajnokság győztesei:
59 kg: Torba Erik (Budapesti Honvéd SE)
66 kg: Krasznai Máté (Budapesti Honvéd SE)
71 kg: Korpási Bálint (BVSC-Ganz-Jászkisér)
75 kg: Lőrincz Tamás (Ceglédi VSE)
80 kg: Nagy Péter (ESMTK)
85 kg: Bácsi Péter (FTC)
98 kg: Lőrincz Viktor (Ceglédi VSE)
130 kg: Lám Bálint (Budapesti Honvéd SE)

Csapatpontverseny:
1. Budapesti Honvéd SE
2. Ceglédi VSE
3. ESMTK.