Vágólapra másolva!

Magyar éremeső a vívó-Eb-n

Nyolc érmet - három-három aranyat és ezüstöt, illetve két bronzot - nyertek a magyar vívók a plovdivi korosztályos Európa-bajnokságon.

Győzött a Muhari Eszter, Gnám Tamara, Petri Renáta, Kazár Dóra összeállítású kadett lány párbajtőr-válogatott, a Kaiser Balázs, Baaken Mátyás, Fröchlich Bálint, Milassin Mór alkotta kadett kardcsapat és a fiatalabb korosztályban, azaz szintén a kadettek között a kardozó Pusztai Liza.

Ugyanő - 16 évesen - később másodikként végzett a juniorok, a 20 évesek között, illetve korábban ezüstérmet nyert a vele felálló kadett lány kardegyüttes is, valamint szintén második lett Muhari Eszter egyéniben a kadettek mezőnyében.

Bronzérem a kadett korú kardozó Milassin Mórnak jutott, továbbá az Andrásfi Tibor, Esztergályos Patrik, Koch Máté, Siklósi Gergely összeállítású junior párbajtőrcsapatnak.

Az utolsó versenynapra, csütörtökre nem maradt magyar éremszerzés, a női tőrcsapat negyedik, a női párbajtőregyüttes ötödik, a férfi kardválogatott pedig hatodik lett a juniorok között.