Vágólapra másolva!
Az olimpiai ezüstérmes Gennagyij Golovkinról órát neveztek el, és a Daniel Jacobs elleni mérkőzése előtt 25 darabot bocsátottak áruba. A 46 ezer dollárért kínált aranyóra ugyanúgy elkelt, mint a 99 ezerbe kerülő gyémántberakásos. A 33 éves kazah ezek után pontozással legyőzte ellenfelét a New York-i Madison Square Gardenben.

Az óra neve - a bokszoló nevére utalva - GGG, 25 darab készült belőle, és a mérkőzés VIP-vendégei kaptak meghívót arra a rendezvényre, ahol meg lehetett vásárolni a különlegességet. Az egyes sorszámú órát természetesen Golovkin kapta, a második a főszponzort képviselő Eduard Kimé lett.

A VIP-szurkolók nem garasoskodtak, a kerámiából készült, 26 ezer dolláros órákat egy nap alatt mind megvették, de az aranyból készült és a gyémántberakásos is gazdára talált. Előbbiért 46 ezer, utóbbiért 99 ezer dollárt (27 millió forint) kellett leszurkolnia a szerencsés vásárlónak.

Szombat este aztán összecsapott az IBF/WBC/WBA világbajnoki címeit birtokló Golovkin a WBA rendes bajnoki címével rendelkező Daniel Jacobsszal.

A Profiboksz.hu beszámolója szerint a meccs elején mindkét öklöző zárt fedezék mögül, leginkább egyenesekkel próbálta belőni az ütőtávot. Jacobs folyamatosan elmozgott, egy pillanatra sem állt meg Golovkin előtt, aki a ring közepéről szorgosan masírozott ellenfele után. Az első néhány menet hasonlóképpen zajlott, majd a negyedik menet elején

Golovkin egy balegyenessel induló kombinációval leütötte a picit kinyíló Jacobst.

A számolás után az amerikai leginkább a védekezésre koncentrált, Golovkin nem tudta befejezni, amit elkezdett, így folytatódott a mérkőzés.

A hatodik menettől Jacobs aktivizálta magát, rendre sikerült egy-egy találattal meglepni a kazahot, sőt egyre gyakrabban tudta hátramenetbe kényszeríteni a brutális erejéről ismert ellenfelét.

A 34 éves GGG pontozással győzte le 30 éves ellenfelét Forrás: AFP/2017 Getty Images/Al Bello

A kilencedik menet végén

ismét felforrt a hangulat,

Golovkin betalált egy kemény jobbfelütéssel, ami ismét megtáncoltatta Jacobst, de ő átvészelte a nehéz pillanatokat, amit a gongszó után Golovkin egy elismerő biccentéssel honorált.

Az utolsó harmadra sem lassult a tempó, és bár egyik öklöző sem tudott jelentős fölényre szert tenni, végül a pontozókra maradt a döntés.

Forrás: AFP/2017 Getty Images/Al Bello

A nehezen pontozható találkozó egyhangú végeredménnyel zárult, 114-113, 115-112, 115-112 arányban Golovkin megvédte a címeit, és ezzel lezárult a nyolc éve tartó kiütéses sorozata.