Több száz magyar induló a budapesti párbajtőr-GP-n

Párbajtőr Világkupa MoM Sport
Vágólapra másolva!
Hat magyar párbajtőröző léphet pástra vasárnap a férfiak versenyének 64-es főtábláján a budapesti WestEnd Grand Prix-n, a MoM Sportban.

A 271 vívó alkotta mezőny - a 16 kiemelt kivételével - pénteken 8.30-kor kezdte meg a selejtezős küzdelmeket és 18 óra után jutott el a főtábláig.

Akadt jó néhány olyan párbajtőröző, akinek a csoportszakasz után még három direktkieséses asszót kellett sikeresen megvívnia a legjobbak közé kerüléshez.

Három hazai párbajtőrözőnek azonban egyet sem: Nagy Dávid, Bányai Zsombor és a riói olimpián a válogatottal bronzérmes Somfai Péter a csoportjában olyan eredményes volt, hogy ezután - 13 további vívóval együtt - közvetlenül csatlakozott a kiemeltekhez.

Forrás: Buranits Dávid

A maradék 32 helyre hiányos 256-os tábláról lehetett bejutni, és ez a magyarok közül Peterdi Andrásnak, Berta Dánielnek és Siklósi Gergelynek sikerült.

Nem lesz ott ugyanakkor a legjobb 64 versenyében a tavaly csapatban olimpiai bronzérmes Rédli András, aki sérülés miatt hosszú időt hagyott ki, és most

a selejtező egyenes kieséses szakaszában 15-12-re kikapott az ukrán Anatolij Herejtől.

Kiemelt lett volna a Rióban egyéniben ezüst-, csapatban bronzérmes Imre Géza, de régóta bajlódik deréksérüléssel, így az olimpia óta nem versenyzett. Hiányzott a mezőnyből a válogatottal tavaly szintén ötkarikás bronzérmes Boczkó Gábor is, aki a GP egyik főszervezőjeként vállalt ezúttal szerepet, versenyzői pályafutásának folytatásáról pedig majd ősszel dönt.

Forrás: Buranits Dávid

Szombaton a nők selejtezőjét bonyolítják le 9.30-tól, majd vasárnap következnek a 64-es tábla asszói 8.30-as, illetve 10 órás kezdettel. A döntős programra - a négy-négy legtovább versenyben maradó vívó részvételével - 19 órától kerül sor.

A férfiak versenyét a legendás edző, Vass Imre, a nőkét pedig az első magyar párbajtőröző világbajnok, majd sikeres szövetségi kapitány Sákovics József emlékére rendezik meg a MOM Sportban.