Vlagyimir Klicsko évek óta nem volt ilyen elszánt

Anthony Joshua, Vlagyimir Klicsko, boksz, ökölvívás
British boxer Anthony Joshua (L) and Wladimir Klitschko of the Ukraine face during a press conference in Cologne, western Germany, on February 16, 2017. Joshua and Klitschko are scheduled to meet at Wembley Stadium, London on April 29, 2017. / AFP PHOTO / dpa / Roland Weihrauch / Germany OUT
Vágólapra másolva!
Április 29-én a londoni Wembley-ben csap össze egymással Anthony Joshua és Vlagyimir Klicsko az IBF és a WBA nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzésén. Az ukrán bokszoló bátyja, Vitalij szerint testvére hihetetlenül elszántan készül.

Sokan úgy gondolják, hogy az ellenfelénél 13 évvel fiatalabb brit Joshua kora és brutális ereje lesz az egyik döntő tényező, ám Vlagyimir Klicsko bátyja, a korábbi világelső Vitalij nem osztja ezt a nézetet.

"Sokan úgy gondolják, hogy az izmoknak óriási szerepük van az ökölvívásban, pedig nem. Minden fejben dől el. Vlagyimirt pedig évek óta nem láttam ilyen elszántnak. Remélem, hogy azért ilyen koncentrált és elszánt, mert tudja, hogy nagyon sok függ számára ettől a mérkőzéstől" – mondta a korábbi világbajnok.

Anthony Joshua és Vlagyimir Klicsko Forrás: AFP/Roland Weihrauch

„Remek teljesítményre számítok az öcsémtől, és meggyőződésem, hogy nyerni fog április 29-én. Nagyon rutinosan tudja kezelni a nyomást, az óriási közönséget, hiszen nemegyszer bokszolt már stadionban. Számára semmi új nem lesz ebben a helyzetben, míg Joshua olyat fog tapasztalni, amit még nem látott" – tette hozzá.

Forrás: Profiboksz.hu