Berki Krisztián mindent feláldoz

Berki Krisztián, torna, lólengés
MELBOURNE, AUSTRALIA - FEBRUARY 22 : Krisztian Berki of Hungary competes in the Men's Pommel Horse during the Gymnastics World Cup at Hisense Arena in Melbourne, Australia, February 22, 2017. Asanka Brendon Ratnayake / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Mindent a 2020-as tokiói olimpiának rendel alá Berki Krisztián, aki a hétvégén Dohában nyert torna világkupaversenyt.

A lólengés olimpiai, világ- és Európa-bajnoka az M1 aktuális csatornán hétfő este elmondta, elsősorban azért utazott el a melbourne-i, a bakui, majd a dohai világkupa-viadalra, hogy megismerje a helyszíneket, ugyanis jövőre is ezeken rendezik majd azokat a vk-versenyeket, amelyekről

az új szabályok szerint ki lehet jutni az olimpiára.

Hozzátette, természetesen nagyon örül neki, hogy Melbourne-ben és Dohában is győzött - Bakuban pedig második lett -, de leginkább azzal elégedett, hogy egymást követő kilencedik nemzetközi megmérettetésén is sikerült megcsinálnia a gyakorlatát.

Kipróbálta a helyszíneket Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Asanka Brendon Ratnayake

Az UTE 32 éves tornásza elmondta, a legerősebb, 7.0 kiinduló pontszámú gyakorlatát - a Berki elemmel együtt - (amely az új szabályok szerint már csak 6.5-ösnek felel meg) edzéseken már gyakorolják, ugyanakkor várhatóan csak az októberben, Montrealban rendezendő világbajnokságon "vetik majd be". Azaz áprilisban, a kolozsvári Európa-bajnokságon még inkább a vk-versenyeken bemutatott gyakorlatával állhat a szerhez.

Az olimpiai álmokat illetően Berki Krisztián kijelentette, az első és legfontosabb a kvóta megszerzése, de nagyon szeretné, hogy újra átélje azt az érzést, amelyet 2012-ben Londonban. Éppen ezért a következő éveket teljes egészében a sikeres felkészülésnek szenteli.