Társoldalunk:

Tóth Ivett olimpiai kvótát szerzett a vébén

2017.03.31. 21:19

Tóth Ivett 20. helyen végzett a Helsinkiben zajló műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokság női versenyében, ezzel megszerezte Magyarország első hivatalos kvótáját a 2018-as, pjongcsangi téli olimpiára.

Noha az már biztos, hogy sífutásban és alpesisíben lesznek magyar indulók, erről azonban a nemzetközi szövetség csak a jövő januári ranglistazárás után küld értesítést, így hivatalosan Sebestyén Júlia tanítványa az első magyar, aki indulási jogot szerzett a jövő februári ötkarikás játékokra. 

Pjongcsangban is láthatjuk Tóth IvettetForrás: MTI/AP/Ivan Szekretarev

Egyéniben 24 kvótát osztottak a vb-n, de a helyezési pontszámok alapján az országok akár több indulási joghoz is juthattak, mint ahány versenyzőjük indult a finn fővárosban, azaz a legjobb 24-et felvonultató kűr elérése még nem jelentett biztos indulási jogot. Tóth az olimpiai rangsorban 23. lett.

"Nem lehetek csalódott. Hosszú szezon volt, és a kűrre mentálisan elfáradtam"

- mondta az M4 Sportnak Tóth Ivett, aki elárulta, megérte nagyobb hangsúlyt fektetni a rövidprogramra, mert így bejutott a döntőbe, és annak köszönhetően szerzett kvótát is. "Sikerült előrelépni ebben a szezonban, jövőre pedig még jobb szeretnék lenni."