Társoldalunk:

Tóth Ivett mostantól csak a téli olimpiára készül

2017.04.04. 10:33

A műkorcsolyázó Tóth Ivett már most el szeretné kezdeni a felkészülést a jövő évi, pjongcsangi téli olimpiára, amelyre a vasárnap zárult helsinki világbajnokságon szerzett kvótát Magyarországnak.

"Azért, hogy a pontozóbírók és a nézők ne unjanak meg, újra kell koreografálni a programjaimat az olimpiai szezonra, már csak azért is, hogy lássák, a nyári időszakban sikerült fejlődni, előrelépni" - mondta kedden az M4 Sport Sportreggeli című műsorában Tóth Ivett, aki pályafutása harmadik felnőtt világbajnokságán először mutathatta be a kűrjét.

Forrás: MTI/EPA/COMPIC/Mauri Ratilainen

"Minél előbb ki kell választanunk a zenét, amire bemutatom majd a két programomat, és ki kell jelölni az edzőtáborok helyszínét is" - tette hozzá.

 Sebestyén Júlia tanítványa közel hibátlan futásával a 14. helyen állt a rövidprogram után. A kűrben aztán egyszer elesett és többször is bizonytalan volt, így a 20. helyig csúszott vissza.

Forrás: MTI/AP/Ivan Szekretarev

"A rövidprogramra sokkal többet készültünk, mert az előző két világbajnokságomon nem sikerült bejutni a legjobb 24-be, így nem mutathattam be a kűrömet" - árulta el a 18 éves versenyző, aki hivatalosan nem személyre szóló, hanem országkvótát szerzett.

A papírforma alapján ő lesz a magyar induló jövő februárban, de ehhez a következő szezon versenyein is jól kell teljesítenie.

Egyéniben 24 kvótát osztottak ki a vb-n, a helyezések és a pontszámok alapján azonban egyes országok több indulási joghoz juthattak, mint ahány versenyzőjük indult a finn fővárosban, azaz a legjobb 24-et felvonultató kűr elérése még nem jelentett biztos indulási jogot. Tóth végül az olimpiai rangsorban 23. lett.

Forrás: MTI/EPA/Cj Gunther

Női műkorcsolyázó legutóbb a 2010-es, vancouveri téli olimpián képviselte Magyarországot, akkor a 2004-ben Európa-bajnok Sebestyén Júlia a 13. helyen végzett.