Vágólapra másolva!
Két és félmilliárd forint összértékű beruházás indul a vitorlás turizmus fejlesztésére - hangzott el az MVSZ, Balatonfüred város és Révész Máriusz kormánybiztos közös sajtótájékoztatóján szerdán, Balatonfüreden.

A kormány döntése szerint a Magyar Vitorlás Szövetség - a Bejárható Magyarország programhoz kapcsolódva - az aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztésére, több más sportági szövetséggel együttműködve, európai uniós támogatásban részesül. Az MVSZ sikeres pályázatának eredményeképpen eszköz- és aktív turisztikai hálózat-, valamint Balatonfüred városával együttműködésben egy balatonfüredi megállópont készüljön.

A beruházások célja, hogy a vitorlás sport népszerűségét motivációként alkalmazva minél több ember kedvet érezzen arra, hogy szabadidejében járja a vizeket, edzettebb, egészségesebb legyen, és közben ismerje meg Magyarország történelmi, kulturális és természeti szépségeit. Fontos elv, hogy a megállóhelyek/kikötők fejlesztésén keresztül a különböző aktív turisztikai módok (gyalogos, kerékpáros, kenus, lovas, vitorlás) közötti kapcsolat erősödjön - derül ki az MVSZ tájékoztatásából.