Babát vár a világ legjobb teniszezője

Australian Open 2017 AUSTRALIA US Serena Williams TENNIS Melbourne TROPHY final match pose Venus Williams Final Game Winning 2017 Australian Open
MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 28 : Serena Williams of United States poses with the championship trophy after winning the Australian Open women's singles final match against his sister Venus Williams at Rod Laver Arena in Melbourne, Australia on January 28, 2017. Recep Sakar / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Serena Williams idén már biztosan nem indul több versenyen, mégpedig azért, mert 20 hetes terhes. 

Serena Williams a Snapchat közösségi oldalon osztotta meg a világraszóló hírt, ami kétségkívül az év legfontosabb sportági történése. A 35 éves, 23-szoros Grand Slam-győztes klasszis domborodó pocakjáról posztolt, a kép alá pedig az van írva, hogy "húsz hét", ha esetleg nem lenne világos az utalás.

Serenát - aki térdsérülésre hivatkozva lemondta az elmúlt hetek két legfontosabb tornáját, az Indian Wells-it és a Miami Opent - tavaly decemberben jegyezte el a Reddit közösségi oldal egyik alapítója, Alexis Ohanian.

Viszont ha Serena valóban húszhetes terhes - amiben semmi okunk kételkedni -, akkor bizony már állapotosan nyerte meg pályafutása hetedik Australian Openjét, szettveszteség nélkül.

Vannak, akik szerint nem véletlen a bejelentés időzítése: éppen aznap, amikor legnagyobb riválisa, a doppingvétség miatt büntetését letöltő Marija Sarapova a 30. születésnapját ünnepli.

Mindez persze nem lehet akadálya annak, hogy hétfőtől újra ő vezesse a női tenisz világranglistáját, megkezdve uralma 317. hetét.