Vágólapra másolva!
Eldőlt, melyik magyar versenyző milyen szerrel versenyez a május 19. és 21. között a Papp László Budapest Sportarénában sorra kerülő ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség (MRGSZ) keddi sajtótájékoztatóján Deutsch-Lazsányi Erika, a technikai bizottság vezetője elmondta, hogy Kis Alexandra karikával, labdával, buzogánnyal, szalaggal, Váray Míra karikával, labdával és buzogánnyal, Pigniczki Fanni pedig szalaggal lép szőnyegre.

Hozzátette, Kis Alexandra a kijevi Grand Prix-n és a pesarói világkupán a felkészülési időszakának megfelelően szépen teljesített, ami megalapozhatja a sikeres hazai szereplést.

"Váray Míra idén mutatkozott be a felnőttek mezőnyében, ahol három szeren kifejezetten biztató részpontszámokat hozott. Pigniczki Fanni a korábbi hibáin rengeteget javított. Kivitelben a legjobb részpontokat hozza, de a technikai pontszámain javítani kell a jövőben. A junior együttes kéziszercsapat eddigi versenyei szintén bíztatóak" - fogalmazott Deutsch-Lazsányi Erika, aki a nemzetközi mezőnyt kifejezetten erősnek nevezte.

A magyar versenyzők a kontinensviadalig Bakuban és Szófiában vesznek részt nemzetközi versenyeken. A technikai bizottság vezetője jelezte, a sportolók a budapesti Európa-bajnokságon szerezhetnek indulási jogot a jövő évi Eb-re, ezért is lesz kiemelten fontos a magyarok számára is.

Kovács Andrea versenyigazgató elmondta, a sportág legjobbjai közül többek között a fehérorosz Kacjarina Halkina, a bolgár Nevjana Vladinova, az azeri Marina Durunda, és a francia Kseniya Moustafaeva is indul a budapesti versenyen.

- ismertette.

Körmendy-Ékes Judit, a magyar szövetség elnöke kijelentette, ott tartanak a szervezésben, ahol tartaniuk kell. "Az európai szövetség eddig nem talált semmiféle hibát. Nyugodtak vagyunk, reményeink szerint kellemes, szép versenynek adhatunk otthont és minden jól fog sikerülni" - nyilatkozta.