Melbourne-i hősünk három év múlva már nem kérne a szabadkártyából

Piros Zsombor
A junior Grand Slam-győztes Piros Zsombor a melbourne-i döntőben
Vágólapra másolva!
Piros Zsombor - aki egyesben idén megnyerte a juniorok küzdelmét az Australian Openen - három év múlva alanyi jogon szeretne indulni a budapesti férfi tenisztornán.

"A szabadkártyás részvétel óriási lehetőség egy teniszezőnek, az pedig különösen nagy segítség, hogy hazai versenyen szerepelhetek. Jó lenne, ha jövőre is kapnék szabadkártyát,

– mondta Piros Zsombor, aki idén a selejtezőben kezdett, ahol az első fordulóban 6:2, 6:4-re kikapott a 31 éves ukrán Szerhij Sztahovszkijtól.

A junior Grand Slam-győztes Piros Zsombor a melbourne-i döntőben Forrás: AFP/Greg Wood

A magyar tehetség elárulta, szerdán kondizás közben meghúzta a hátát, amit a fonákütéseknél érzett. Hozzátette, lehet, hogy sokkal többet egészségesen sem hozott volna ki a szombati mérkőzésből.

A 17 éves teniszező megjegyezte, a második szettben 4:4-es állásnál két előnyt hagyott kihasználatlanul, igazából csak azokat bánja:

"Lehet, akkor eljutunk a játszmában a rövidítésig, ahol ugye bármi megtörténhet, és jöhetett volna a döntő szett. De ettől eltekintve

Piros Zsombor szerint a hazai pályának a maga szépsége mellett megvolt a nehézsége is, ugyanis nagyon izgult a meccs előtt. Saját bevallása szerint még az Australian Open döntője előtt sem izgult ennyire.

"Furcsa volt az érzés, mert amúgy nem jellemző rám. Ráadásul a centerpályára kerültem, ami szintén újdonság volt számomra. Mire ezt sikerült megszoknom, rá is ment az első szettem" - mondta Piros Zsombor.