Fucsovics nagyot játszott Verdasco ellen

FUCSOVICS Márton
Budapest, 2017. február 12. Fucsovics Márton az osztrák Jürgen Melzer elleni mérkőzés közben az ATP Challenger nemzetközi tenisztorna döntőjében a fővárosi a BOK (volt Syma) Csarnokban 2017. február 12-én. Az osztrák versenyző 7:6 (8-6), 6:2-re győzött. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton a negyedik kiemelt Fernando Verdascóval találkozott a budapesti salakos ATP tenisztorna nyolcaddöntőjében. Az első szett rövidítésben dőlt el, onnantól kezdve már Verdasco akarata érvényesült.

Fucsovics Márton szoros meccsen, 7:6(6), 6:3 arányban kikapott Fernando Verdascótól a budapesti tenisztornán. A meccs kiváló játékot hozott, Fucsovics minden tekintetben felnőtt a világranglistán 36. ellenfeléhez.

Az első szett 6:6-ig ment, a rövidítésben egy "Barca!" kiáltással cukkolták picit a Real Madrid-drukker Verdascót, aki megszerzett pontokkal felelt erre.

Fucsovics eljutott két szettlabdáig, ráadásul ő adogatott, de mindkét pontot elvesztette. Végül Fucsovics 8-6-ra bukta a rövidítést, ez pedig meghatározónak bizonyult a folytatásra is.

Fucsovics a nyolcaddöntőig jutott Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Bár a világranglistán 154. magyar játékos - aki az első fordulóban Mihail Juzsnijt verte két szettben - továbbra is jól játszott, de már Verdasco irányított. A folytatásban a madridi születésű, jelenleg Dohában élő spanyol eljutott 5:3-ig, majd fogadóként az első adandó alkalommal kihasználta a meccslabdáját.

Fucsovics és Verdasco először játszott egymással.

Karlovic megkönnyebbült

Megkönnyebbülten beszélt első idei megnyert salakos mérkőzése után a horvát Ivo Karlovic, miután negyeddöntőbe jutott Budapesten. Az ATP-tornán valaha szerepelt legmagasabb, 211 centis játékos a bosnyák Damir Dzumhurt verte fordulatos meccsen úgy, hogy ezúttal "csak" nyolc ászt ütött.

"Nem ez a kedvenc borításom, így nincsenek különösebb céljaim a salakszezon előtt. Idén Quitóban nem tudtam mérkőzést nyerni salakon, most nagyon örülök, hogy megvan az első. Remélem, összejön még néhány" - mondta a 38 éves játékos, a top 100 legidősebb tagja.

Budapestről szólva a második helyen kiemelt teniszező elmesélte, hogy 15 évvel ezelőtt egyszer már járt a magyar fővárosban, amelyet gyönyörűnek talált, így boldogan tért vissza az első budapesti ATP-versenyre.

A Floridában élő Karlovic ütötte a legtöbb ászt eddig a tenisztörténelemben, 2015-ben megelőzve 10 237-ig jutott honfitársát, a wimbledoni bajnok Goran Ivanisevicet.

Budapest, nyolcaddöntők:
Verdasco (spanyol, 4.)–Fucsovics 7:6(6), 6:3
Karlovic (horvát, 2.)–Dzumhur (bosnyák) 6:1, 3:6, 6:4
Djere (szerb)–Troicki (szerb, 7.) 7:5, 6:2
Bedene (brit)–Haase (holland) 6:4, 6:4

Búcsúztak az utolsó magyarok is

Borsos Gábor és Balázs Attila búcsúzott a párosok negyeddöntőjében a centerpálya szerdai zárómeccsén, így már nincs magyar játékos versenyben a tornán.

páros, negyeddöntő:
Baker, Mektic (amerikai, horvát, 4.)–Borsos, Balázs 6:2, 7:6 (7-2)

A csütörtöki egyes nyolcaddöntőben bemutatkozik a torna első kiemeltje, a francia Lucas Pouille, továbbá a harmadikként rangsorolt olasz Fabio Fognini is. Mindkét játékos erőnyerő volt az első fordulóban.