Vágólapra másolva!
Idén egy ötnapos versenysorozat lezárásaként kerül sor július 3-án és 4-én a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjra Székesfehérváron, ahol az előző éveknél több versenyszámot és világsztárt láthatnak majd a nézők.

A sorozat június 30-án Budapesten, az Iharos-pályán kezdődik a Honvéd Kupával, majd másnap ugyanott folytatódik a Paulinyi Emlékversennyel. Újdonságként Székesfehérvárra költözik a Hopp Parádé, női rúdugrást rendeznek a városháza előtt, s a junior és ifjúsági liga keretében a fiatal tehetségek is megmutathatják tudásukat.

A Gyulai Memorial a tavalyihoz hasonlóan ismét kétnapos lesz, július 3-án a férfi gerelyhajítás, a női 3000 méter akadály és a női kalapácsvetés szerepel a programban, amely hazai részről a Magyar Szuper Liga- és korosztályos ligaversenyekkel egészül ki.

Július 4-én, a főnapon kizárólag nemzetközi számokat rendeznek,

és ahogy az elmúlt három évben, ismét sztárparádéra számíthatnak a nézők. Indulnak a legjobb hazai atléták, így az olimpiai bajnok kalapácsvető Pars Krisztián mellett klubtársa, a junior világbajnok Halász Bence, az immár kétszeres fedettpályás Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes súlylökő Márton Anita, az olimpiai ezüstérmes diszkoszvető Kővágó Zoltán, az Európa-bajnoki ezüstérmes gátas Baji Balázs, valamint a szabadtéren és fedettpályán is Eb-negyedik többpróbázó Krizsán Xénia.

Újra összecsap Pars (b) és Fajdek (k) Forrás: MTI/EPA/Christophe Karaba

A férfi és női kalapácsvetésben ezúttal is a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) sorozatának egyik állomása lesz a Gyulai Memorial.

Pars Krisztián ismét összemérheti erejét nagy riválisával, a világbajnoki címvédő Pawel Fajdekkal,

valamint az olimpiai és vb-bronzérmes, szintén lengyel Wojciech Nowickivel.

A nőknél a szakág egyeduralkodójának számító lengyel Anita Wlodarczyk immár kétszeres olimpiai bajnokként, kétszeres világbajnokként, háromszoros Európa-bajnokként és világcsúcstartóként (82,98 méter) tér vissza Székesfehérvárra.