Vágólapra másolva!
Két hónap múlva, június 27-én Szombathelyen rajtol az idei Tour de Hongrie. A legnagyobb magyar kerékpárversenyen a nemzetközi mezőny hat versenynap alatt, tíz megyét érintve 750 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. Ebben az évben 20 csapat kap meghívót, így várhatóan 20–25 ország 120 kerekese áll rajthoz a Magyar Körversenyen.

A szervezők eddig nyolc külföldi együttes nevét hozták nyilvánosságra az indulók közül. Ott lesz a rajtnál a legesélyesebbnek tartott magyar kerekes, a londoni olimpikon Lovassy Krisztián klubja, a luxemburgi Differdange-Losch, ahogyan a tavaly a rajtról egy súlyos baleset miatt lemaradó afrikai együttes, a Tour de France-ról ismert Dimension-Data-fiókcsapat is.

Forrás: Tour de Hongrie

A tavalyi budapesti befutón az első helyet szerezte meg a szlovén Radenska kontinentális csapata, amely az idén ismételni szeretne, de az összetett győzelemről tavaly néhány másodperccel lemaradó ukrán Kolss is előrébb lépne.

Eljön Románia egyetlen kontinentális kerékpáros klubja, a székely Tusnád együttese, a 2016-ban a sprinteken remeklő, első afrikai szakaszgyőztest adó olasz Delia Gallina Colosio, a norvég-magyar barátság jegyében a Team FixIt.no és először indul a magyar viadalon a bolgár kontinentális csapat, a Hemus.