Joshua már a Klicsko elleni visszavágót tervezi

Boxing: Klitschko vs. Joshua BOXING Anthony Joshua Wladimir Klitschko
Wladimir Klitschko (Ukraine, L) in action with Anthony Joshua (Great Britain) during the fight at the WBA Super Heavyweight Championship in London, England, 29 April 2017. Photo: Axel Heimken/dpa
Vágólapra másolva!
Anthony Joshua szívesen bokszolna ismét Vlagyimir Klicskóval, akit szombat este technikai KO-val legyőzött a londoni Wembley Stadionban.

"Remek küzdelem volt, bizonyára a visszavágó is az lesz. Azt hiszem, Klicsko ismét bokszolni akar, mert a harcosok az utolsók, akik tudják, mikor kell megállni, de szerintem az őt körülvevő csapat, illetve a felesége és a fivére mást tanácsol neki" - vélekedett a brit Joshua, aki szombati sikerével megvédte a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú világbajnoki címét, illetve megszerezte a Boksz Világszövetség (WBA) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) vb-öveit.

Anthony Joshua (jobbra) szívesen lépne újra kötelek közé Vlagyimir Klicsko ellen Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Axel Heimken

A londoni mérkőzés szerződésének záradéka lehetővé teszi a vesztes számára, hogy visszavágót kérjen, de Klicsko azt mondta, időbe telik, amíg döntést hoz. Joshua erre úgy reagált: a ringben, és azon kívül is maximálisan tiszteli ukrán ellenfelét, és akkor sem aggódik, ha ismét a kötelek közé kellene lépnie ellene.

Amennyiben Klicsko visszavonul, akkor a 27 éves, veretlen Joshua a korábbi nehézsúlyú bajnok Tyson Furyval találkozhatna, akinek azonban jelenleg még versenyzői engedélye sincs.