Társoldalunk:

Sarapovának össze kell kapnia magát Wimbledonért

2017.05.03. 17:29

Ha Marija Sarapova nem szerez elég világranglista-pontot az automatikus induláshoz, június 20-án döntenek arról, rajthoz állhat-e Wimbledonban.

"Régi és jól bevált módszereink vannak arra, hogy ki kapja meg a szabadkártyákat, és idén sem fogunk ettől eltérni. Először is meg kell várnunk, hogy Marija egyáltalán igényelni fog-e. Ha igen, akkor június 20-án döntünk a kérésről" - nyilatkozta Philip Brook, a tornának helyet adó All England Club elnöke.

Az orosz játékos múlt héten tért vissza 15 hónapos doppingeltiltásából, és rögtön elődöntőig jutott a stuttgarti salakpályás versenyen, így a 262. helyen tért vissza a világranglistára.

Lecsapna a lehetőségre?Forrás: AFP/Peter Parks

A wimbledoni tornáig Rómában és Madridban még biztosan elindul Sarapova, hiszen szabadkártyát kapott a szervezőktől. Ha ott jól szerepel, esélye lehet kivívni legalább a selejtezős indulás jogát, ehhez a világranglista első 184 helyezettje közé kell kerülnie.

A főtáblán a május 22-ei világranglista első 104 helyezettje indulhat biztosan. A selejtező mezőnyét június 5-én nevezik meg, itt a ranglista soron következő 80 helyezettje indulhat alanyi jogon.

Az ötszörös Grand Slam-bajnok Sarapova 2004-ben nyerte meg a wimbledoni bajnokságot, az volt pályafutása első GS-címe. Roland Garros-szabadkártyájáról május 16-án döntenek. Sarapova azt a tornát kétszer nyerte meg.

Babosék könnyedén jutottak a négy közé

Babos Tímea Andrea Hlavackova oldalán bejutott a legjobb négy közé a rabati salakos tornán. Az első helyen kiemelt magyar, cseh duó két sima játszmában győzte le a Laura Pigossi, Nadia Podoroska brazil, argentin kettőst. A legjobb négy között Babosék a Daria Gavrilova, Aleksandra Krunic ausztrál, szerb kettős, illetve a Katyerina Bondarenko, Varvara Lepchenko ukrán, amerikai duó összecsapásának továbbjutójával találkoznak.

Babos számára az egyes hétfőn az első fordulóban véget ért, miután két játszmában kikapott a 36 éves olasz Francesca Schiavonétól.

páros, negyeddöntő:
Babos Tímea, Andrea Hlavackova (magyar, cseh, 1.)-Laura Pigossi, Nadia Podoroska (brazil, argentin) 6:3, 6:2