Társoldalunk:

Újvidékre vezetett a MOB-elnök első külföldi útja

2017.05.05. 17:18

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság új elnöke és Fábián László főtitkár pénteken Újvidékre, a birkózó Európa-bajnokság helyszínére utazott, ahol tárgyaltak Nenad Laloviccsal, a nemzetközi sportági szövetség vezetőjével.

A MOB kedden megválasztott vezetője és a frissen kinevezett főtitkár az újvidéki sportkomplexumban zajló kontinensviadalon előbb megtekintette Ligeti Dániel és Barka Emese negyeddöntőjét, majd ebéddel egybekötött megbeszélést folytatott Laloviccsal Bacsa Péternek, a Magyar Birkózó Szövetség ügyvezető alelnökének a jelenlétében.

Kulcsár KrisztiánFotó: Polyák Attila - Origo

Fábián László az MTI-nek a tárgyalást követően elmondta, hogy mivel Kulcsár Krisztián már korábbról ismetre a szerb sportvezetőt, ezért nem csupán formális beszélgetésre került sor. A főtitkár szerint szóba került a Szerb Olimpiai Bizottságnál hamarosan esedékes választás éppúgy, mint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság alapítványaiban zajló munka. Lalovic tájékoztatta a MOB vezetőit a birkózás jelenéről és a tervezett változtatásokról is, és beszéltek a felek a jövő évi budapesti világbajnokságról is.

Kulcsár Krisztián a megbeszélésen meghívta Lalovicot Budapestre az augusztus végén sorra kerülő cselgáncs-világbajnokságra, és mint Fábián László jelezte, bíznak benne, hogy a tárgyalás Magyarországon folytatódik majd.