Társoldalunk:

Kiss Balázs bronz-, Lám Bálint ezüstérmes

2017.05.06. 20:42

Kiss Balázs bronzérmet nyert a kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában az újvidéki birkózó Európa-bajnokság szombati versenynapján. Lám Bálint ezüstérmet nyert a kötöttfogásúak 130 kilósai közt.

A 2009-ben világbajnok magyar sportoló a helyosztón a német Oliver Hasslerrel küzdött meg, és egy gyönyörű válldobással gyorsan négypontos előnybe került, végül pedig 4-1-re győzött.

A BVSC klasszisa - 2007 után - pályafutása második Eb-bronzérmét szerezte meg szombaton.

Kiss a magyar küldöttség negyedik érmese Újvidéken, ahol kedden Veréb István a szabadfogásúak 86 kilogrammos súlycsoportjában lett harmadik, míg csütörtökön a 75 kilogrammban szereplő Németh Zsanett a második helyen végzett, pénteken pedig Barka Emese harmadikként zárt a 58 kilósok mezőnyében.

A legnagyobb sztár ellen 3-0-ra vezetett

A junior világbajnok magyar a döntőben a kategória egyik legnagyobb sztárjával, a kétszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes török Riza Kayaalppal mérkőzött, és már 3-0-ra is vezetett, de végül óriási csatában 4-3-ra kikapott.

A BHSE 24 éves versenyzője karrierje első érmét nyerte világversenyen a felnőttek között, egyúttal a mostani Eb ötödik magyar dobogós helyét harcolta ki. Kedden Veréb István a szabadfogásúak 86 kilogrammos súlycsoportjában harmadik lett, csütörtökön a 75 kilogrammban szereplő Németh Zsanett a második helyen végzett, pénteken Barka Emese zárt harmadikként az 58 kilósok mezőnyében, majd közel egy órával Lám előtt Kiss Balázs nyert bronzot a kötöttfogásúak 98 kilós súlycsoportjában.