Társoldalunk:

A NOB elnöke gratulált Kulcsár Krisztián kinevezéséhez

2017.05.06. 13:05

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság első embere levélben köszöntötte a Magyar Olimpiai Bizottság kedden megválasztott új elnökét, Kulcsár Krisztiánt.

Meglepetés: Kulcsár Krisztián a MOB új elnöke

Kulcsár Krisztián lett a Magyar Olimpiai Bizottság új elnöke. Az elnökválasztás második körében 159 érvényes szavazatból 108-at kapott a világbajnok párbajtőröző, a Nemzetközi Vívószövetség sportigazgatója, a korábbi elnök Borkai Zsoltra 51-en voksoltak. A posztra pályázó harmadik jelölt, Szabó Bence az első körben 27 szavazattal kiesett. Kulcsár Krisztián - névjegy Született: 1971.

Bach - aki maga is kiváló vívó volt, Münchenben olimpiai aranyérmes lett - a MOB szombati tájékoztatása szerint szívből gratulált Kulcsár megválasztásához. A NOB nevében sok sikert kívánt a MOB új elnökének az olimpiai mozgalom, a sport és a sportolók érdekében végzendő jövőbeni munkájához.

A német sportdiplomata azt is írta, hogy örömmel tekint a gyümölcsöző együttműködés folytatása elé, s hozzátette: a MOB és annak elnöke a Magyar Olimpiai Bizottság napi feladatai és küldetése sikeres teljesítése érdekében továbbra is számíthat a NOB segítségére.