Társoldalunk:

Sokkolta Amerikát a 37 éves olimpiai bajnok halála

2017.05.07. 12:11

Tragikus hirtelenséggel meghalt Steven Holcomb, olimpiai bajnok amerikai bobversenyző. A 37 éves sportolóra szombaton találtak edzőtábori szobájában, halálának okáról egyelőre nincs hivatalos megerősítés.

Holcomb az amerikai válogatott bobnégyes kormányosaként nyert aranyérmet a 2010-es vancouveri téli olimpián, az Egyesült Államokban 1948 után ünnepelhettek ekkora sikert a sportágban. Négy évvel később, Szocsiban a bobkettes és a bobnégyes tagjaként is bronzérmet nyert, emellett ötszörös világbajnok volt. 

Steven HolcombForrás: AFP/2010 Getty Images/Shaun Botterill

„A teljes olimpiai családot sokkolta és elszomorította Steven Holcomb tragikus halála. Steve fantasztikus sportoló, de még jobb ember volt, kitartása és eredményei inspirációt jelentettek mindannyiunk számára" – nyilatkozta Scott Blackmun, az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságának igazgatója.

Holcomb tíz évvel ezelőtt súlyos depresszióba zuhant, miután egy szembetegség miatt veszélybe került a látása és a pályafutása. 2008-ban sikeres műtéten esett át, 2012-ben önéletrajzi könyvet írt, amelyben bevallotta, 2007-ben öngyilkosságot kísérelt meg. 

„Megszakad a szívem. Nemcsak egy nagyszerű sportolót, hanem egy remek csapattársat és barátot veszítettünk el" – mondta Holcombról Elana Meyers, világbajnok amerikai bobversenyző.

Az amerikai bobsport egyik legjobbját veszítette elForrás: RIA Novosti/RIA Novosti/Vladimir Astapkovich

Brant Feldman, Holcomb ügynöke szerint a sportoló testileg és lelkileg is jó formában volt, közösen azt tervezgették, hogy a 2019-es világbajnokság után vonul majd csak vissza.