Bodonyi Dóra és Balla Virág aranyérmes Montemorban

Bodonyi Dóra, kajak-kenu
Moszkva, 2016. június 26. Bodonyi Dóra a moszkvai kajak-kenu Európa-bajnokság női kajak egyesének 5000 méteres döntőjében 2016. június 26-án. (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)
Vágólapra másolva!
A kajakos Bodonyi Dóra 1000 méteren, a kenus Balla Virág pedig 500-on nyert aranyérmet a portugáliai Montemor-o-Velhóban, az idei kajak-kenu világkupa-sorozat első állomásán. A szombati döntős programban még három ezüst- és egy bronzérmet is gyűjtöttek a magyarok.

A hazai szövetség beszámolója szerint Bodonyi óriási fölénnyel nyerte meg a női K-1 1000 méter fináléját.

Végig vezettem, próbáltam így is a saját pályámat jönni, amit gyakorolni szoktam, hiszen főleg edzeni vagyok itt. Örülök az időnek, jók az alapok, valahogy az 500-ra is ezt kellene átmentenem" - mondta a szolnoki versenyző.

A kajakos Bodonyi Dóra 1000 méteren nyert aranyérmet a portugáliai Montemor-o-Velhóban Forrás: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

C-1 500 méteren Balla hasonló nagy fölénnyel nyert, mögötte a jövő heti, szegedi világkupaverseny egyik kampányarca, Devecseriné Takács Kincső lett a második.

Izgultam nagyon, de bíztam benne, hogy Kincsővel megcsípjük az első két helyet" - nyilatkozott Balla Virág, aki 2015-ben a duisburgi világkupán már megnyerte ezt a versenyszámot.

Balla Virág 500-on nyert aranyérmet a portugáliai Montemor-o-Velhóban. Forrás: Kajakkenusport.hu

Ami a további magyar dobogós helyeket illeti:

Tóth Dávid és Kulifai Tamás K-2 1000 méteren, míg a háromszoros ötkarikás bajnok Kammerer Zoltán Bárdfalvi Márkkal alkotott új párosa K-2 500 méteren lett második, mindkét egységet egy-egy ukrán hajó előzte meg. A bronzérmet - nagy hajrával - a négyesben kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina szerezte K-1 500 méteren.

A többi magyar döntős egység közül Pauman Dániel K-1 1000 méteren, a Sarudi Pál, Fekete Ádám páros C-2 1000 méteren lett negyedik, míg Vidákovich Antal és Györgyjakab Máté ötödikként zárt K-2 500 méteren. K-2 1000 méteren Petró Erik és Mayer Keán, C-1 1000 méteren pedig Kiss Balázs lett hetedik, s Varga Buda (K-1 1000 m) révén egy nyolcadik hely is jutott a csapatnak.

A többi döntőt vasárnap rendezik, összesen 22 versenyző képviseli a magyar színeket a portugáliai viadalon.