Társoldalunk:

Indul Wimbledonban késsel megsebesített korábbi bajnok

2017.05.23. 13:52

A kétszeres győztes Petra Kvitova indul az idei wimbledoni teniszbajnokságon, hét hónappal súlyos kézsérülését követően.

A hírt a cseh játékos menedzsmentje jelentette be kedden. Kvitova neve a már zajló francia bajnokság nevezési listáján is szerepel, menedzsere, Katie Spellman azt mondta, hogy az indulással kapcsolatban csak "az utolsó pillanatban" hoznak döntést. 

Petra Kvitova a wimbledoni győztesnek járó tállal 2014-benForrás: AFP/Carl Court

A párizsi Roland Garroson a főtábla küzdelmei vasárnap kezdődnek meg, a sorsolást pénteken készítik el.

A Wimbledonban 2011-ben és 2014-ben győztes Kvitova legutóbb a franciákkal vívott Fed Kupa-döntőben lépett pályára, 2016. november 12-én. Jelenleg a 16. helyen áll a világranglistán.

A 27 éves Kvitova december 20-án sérült meg az otthonában egy betörés során. A behatoló - akinek személyazonosságára azóta sem derült fény - késsel sebesítette meg a teniszezőt, akinek az ütőt fogó bal kezén mind az öt ujja, valamint két ideg is megsérült, ezért az eset után meg kellett műteni. Az orvosok minimum féléves kihagyással számoltak. A teniszező azonban a vártnál gyorsabban gyógyult meg, és május elején a közösségi oldalán már megosztott egy fotót, amely edzés közben készült róla.