Társoldalunk:

Tiger Woods már jól van, de a visszatérésére még várni kell

2017.05.25. 12:27

Tiger Woods, a világ leghíresebb golfozója évek óta nem érezte olyan jól magát, mint áprilisi hátműtéte után, de a visszatérésére még várni kell.

A 14-szeres Major-győztes sztár honlapján számolt be jelenlegi állapotáról. Közölte, hogy a beavatkozás elkerülhetetlen volt, mert hiába próbáltak ki minden gyógymódot, fájdalmai nem szűntek, s már akkor is szenvedett tőlük, amikor feküdt.

Az áprilisi volt 2014 tavasza óta Woods negyedik hátműtéte, aki bízik benne, hogy több más, hasonló beavatkozáson átesett golfozóhoz hasonlóan, ő is vissza fog tudni térni. Ugyanakkor a legfontosabb számára, hogy fájdalmai végleg megszűnjenek.

Tiger Woodsra hosszú rehabilitáció vár mégForrás: Nezar Balout / AFP

Ismét hangsúlyozta, nem szeretne dátumot kitűzni a visszatérésre, különös tekintettel arra, hogy még három hónapig forognia sem szabad. Hozzátette, mindig csak a folyamat következő lépésére koncentrál.

A 41 éves golfozó 2008-ban nyert legutóbb a sportág Grand Slamjének számító Major-tornát, azt követően egyre többször küzdött sérülésekkel. Tavaly decemberben másfél év kihagyás után játszott újra, majd januárban a San Diegó-i versenyen szerepelt. Egy héttel később aztán Dubajban indult, de egy nap után kénytelen volt feladni a tornát, mivel kiújult a hátsérülése.