Babos Tímea: Próbálok pozitív maradni

tennis Horizontal
Hungary's Timea Babos returns the ball to France's Alize Cornet during their tennis match at the Roland Garros 2017 French Open on May 30, 2017 in Paris. / AFP PHOTO / FRANCOIS XAVIER MARIT
Vágólapra másolva!
Kisírt szemekkel, de mosollyal az arcán érkezett Babos Tímea az interjúszobába. Két doppingellenőr kísérte őt, de ez zavarta a legkevésbé, vasárnap tesztelték legutóbb, kezdi megszokni. Természetesen amiatt bánkódott, hogy hiába fordította meg a 2. játszmát meccslabdáról, a francia nyílt teniszbajnokság 3. napján, a 64 közé kerülésért, a francia Alizé Cornet nyerte a 2 óra 35 perces csatát.

Úgy fogalmazott, próbál pozitív maradni, mert biztos benne, hogy az elmúlt időszak, a salakpályás szezon legjobb meccsét játszotta. Élvezte a mérkőzést, mert az 1-es pályának hangulata van és elég színvonalas teniszt játszottak.

Sokan voltak kíváncsiak élőben Babos Tímea meccsére Forrás: AFP/Francois Xavier Marit

Azért tudott a vereség után nyugodtabban nyilatkozni, mert az, hogy az elvesztett első játszmát követően képes volt felállni, mindenképp pozitív.

Bevallotta, az első szettben, 2:5-nél ki akarta engedni a gőzt, ezért hibázott akkor többet tenyeressel. Nem tudott pontos magyarázattal szolgálni, hogy mi is történt a 3. játszmában. Úgy érezte, mintha valami leblokkolt volna a kezében, de ennek inkább mentális oka lehetett, illetve egy-két labdája centiméterekkel ment a vonalon kívülre. Újra megerősítette, hogy nem a salak a kedvenc borítása, de a mostani játéka több mint bíztató, azt mondta, hatalmasat lépett előre Rómához képest és erre szeretne építeni. Nagyon várja a párost, mert ott az elmúlt időszakban jó eredményei voltak és a párizsi sorsolása is viszonylag kedvező.