Vágólapra másolva!
Rafa Nadal ellenfele, a döntőbe jutásért Dominic Thiem lesz a Roland Garroson, pénteken. A 23 éves osztrák, pályafutása során először, öt vereség után jobbnak bizonyult Novak Djokovicnál (7:6, 6:3, 6:0.) Thiem az egyetlen, aki 2017-ben le tudta győzni Rafa Nadalt salakon, igaz kétszer kikapott tőle. A kilencszeres French Open-bajnok mallorcai 6:2, 2:0-ra vezetett Pablo Carreno Busta ellen, amikor honfitársa, sérülés miatt feladta a meccset.

Roland Garros: Piros kiesett, Nadal ellenfele feladta

A magyar teniszező nem tudja magát hibáztatni a vereségért.

Jól jártak azok a szurkolók, akiknek a francia nyílt teniszbajnokság 11. napjára szólt a belépőjük a Suzanne Lenglen katlanba. Ajándékba megkapták Novak Djokovic és Dominic Thiem találkozóját. A keddi jegytulajdonosok pedig visszakérhetik a belépőjük árát, ha a Suzanne Lenglenre, vagy a Philppe Chatrier stadionba szólt, mert ezen a két pályán a játékidő nem érte el a két órát. Sokmillió eurós vesztesség ez a rendezőknek, de biztosítva vannak az ilyen esetekre.

Novak Djokovicnak esélye sem volt Dominic Thiem ellen Forrás: AFP/Thomas Samson

Hiába tűnt még vasárnap magabiztosnak Novak Djokovic, amikor a negyeddöntőről, a Dominic Thiem elleni meccsről kérdezték, szerdán

szokatlanul súlyos vereségbe szaladt bele.

Az osztrákot, alig néhány hete, a római elődöntőben 6:1, 6:0-lal állította meg és tavaly, a Roland Garroson is simán intézte el a legjobb négy között (6:2, 6:1, 6:4.)

A szerda azonban nem az ő napja volt.

Az első szettben 4:2-re vezetett a szerb, de Thiem visszajött és a rövidítés megnyerése után esélyt sem adott a korábbi világelsőnek.

A második meccslabdájánál egy fonák egyenessel ütött el a hálóhoz futó Novak Djokovic mellett és 2 óra 15 perc alatt elbúcsúztatta a címvédőt.

Nem kellett sokat várni Novak Djokovicra az interjúszobában. Ilyen vereség után két eset lehetséges. A vesztes egyből a sajtó rendelkezésére áll, minél előbb túllegyen az egészen, vagy órákkal később jön. A szerb az első megoldást választotta.

"Próbálkoztam utána is, de egyre jobban adogatott, egyre magabiztosabban teniszezett. Nem voltam képes jól ütni a labdát, túl sok ki nem kényszerített hibával játszottam. Ő volt ma a jobb játékos, megérdemelte a győzelmet" – értékelt röviden a címvédő, aki 2014 óta mindig legalább döntőt játszott a Roland Garroson.

„Mindig sokat várok magamtól, és az utóbbi versenyeken játszottam néhány nagyszerű meccset, de tény, hogy még mindig messze vagyok a legjobbamtól. Ez az egész egy teljesen új helyzet számomra".

Novak Djokovic új helyzetben van Forrás: AFP/Eric Feferberg

"Ez egy nagy kihívás, meg kell tanulnod kezelni és rá kell találni a kivezető útra, hogy még erősebben folytasd. Ezen dolgozom és remélem, sikerülni fog"- magyarázta Djokovic, aki nem nagyon tudja, hol indul Wimbledon előtt.

Az egyik újságíró megkérdezte tőle, hogy ha tehetné, nem tartana-e hosszabb szünetet. Erre úgy felelt, hogy nagyon sok minden jár a fejében és próbál ráérezni arra, mi lenne a legjobb neki.

Egyelőre még nem döntött, mint mondta, ez nem könnyű, de a következő napokban kitalálja, hogyan tovább.

Megerősítette, hogy nagyon hálás André Agassinak, pontosan tudja, nem lehet csodát várni egy hét közös munka után.

"Tudom, mire vagyok képes, csak nem én vagyok az egyetlen, aki azért küzd, hogy odaérjen. A föld nem csak körülöttem forog"- zárta a beszélgetést Novak Djokovic.

Eredmények:
Férfiak, negyeddöntő:
Thiem (osztrák, 6.)-Djokovic (szerb, 2.) 7:6 (7-5), 6:3, 6:0
Korábban:
Nadal (spanyol, 4.)-Carreno Busta (spanyol, 20.) 6:2, 2:0-nál Carreno Busta feladta