Társoldalunk:

Cseh László ellenfele Rio után az öngyilkosságra is gondolt

2017.06.07. 10:53

A világ egyik legjobb úszója, Ryan Lochte számára nem volt könnyű a 2016-os riói nyári olimpiát követő időszak. Az amerikai sportoló fejében még az öngyilkosság gondolata is megfordult.

Ki ne emlékezne néhány amerikai úszó, köztük Ryan Lochte botrányára, amikor hamisan azt állították, hogy kirabolták őket Rióban. 

Mindenkit átvertek az amerikai úszók

Emlékeznek rá, hogy néhány amerikai úszó, köztük a világ egyik legjobbja, Ryan Lochte azt állította, hogy kirabolták őket? Úgy néz ki, hogy a dolog hátterében egy megrongált benzinkúti ajtó áll. Az amerikai úszócsapat egyik tagja betört egy vécéajtót az egyik riói benzinkúton.

 A hatszoros olimpiai bajnok amerikai úszó tíz hónapos eltiltást kapott a riói játékok alatt okozott botrányért. Cseh László egyik legnagyobb ellenfele a kialakult helyzetet nehezen dolgozta fel, erről saját maga vallott az ESPN-nek.

"Rió után valószínűleg én voltam a leggyűlöltebb ember a világon. Előfordult néhányszor, hogy sírtam és azon gondolkodtam, milyen jó lenne, ha a lefekvés után nem kelnék fel többet." Miután az újságíró rákérdezett, hogy öngyilkos szeretett volna-e lenni, Lochte bólintott.

Lochte a 12 olimpiai érmével a történelem egyik legsikeresebb úszója, akinek a története mindenki számára intő példa lehet.

Ryan Lochte életetét tönkretette a riói botrányForrás: AFP/Martin Bureau

"Lehet, hogy az egyik pillanatban még az egekben vagy, a következő másodpercben azonban már a padlón találhatod magad. Imádok az olimpián szerepelni, de most én példám az ellenkezője annak, amit elvárnak a sportolóktól. Ez az egész életem, most mégsem illeszkedek bele".