Társoldalunk:

Csernus doki fehérarannyá változtatta a riói ezüstöt

2017.06.08. 16:18

Vajon miért tette Imre Géza lábára a kezét a pszichiáter Csernus Imre? Feldolgozta-e már a párbajtőröző, hogy 14-10-es vezetésről elbukta az aranyat Rióban?Szeretne-e még 42 évesen is tovább vívni? Ezekre a kérdésekre is válaszolt a Sport 24 híradónak a DIGI Sporton a világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőrvívó.

Imre Géza ma már úgy látja, hogy nem elbukta az olimpiai döntőt, hanem fehéraranyat nyert Rióban. A most megjelent, Fehérarany című könyvének a bemutatóján már mosolyogva tudott arról beszélni, hogy miért nem nyerhette meg a 2016-os olimpiát. Akkor egy arannyal már vezettem volna (a feleségem előtt), így a családi béke miatt inkább maradjunk az ezüstnél - mondta Imre Géza, akinek a felesége, Kökény Beatrix tagja volt annak a kéziválogatottnak, amely a 2000-es sydneyi olimpián, 13 és fél perccel a vége előtt 23-17-re vezetett a dánok ellen, végül 31-27-re mégis kikapott.

"Szomorúak vagyunk, hogy ezüstérmes lett, de mi itt vagyunk, és ugyanúgy szeretjük, mintha aranyérmet nyert volna. Vártuk haza, és tudtuk, ettől még holnap is fel fog kelni a nap" - nyilatkozta a Sport 24 híradónak a DIGI Sporton Kökény Beatrix.

"Abban a pillanatban én úgy gondoltam, hogy mindent jól csinálok" - emlékezett vissza Imre Géza a koreai Park Szang Joung elleni döntőre. "Rióban az interjúk után volt egy kis zuhanásom, de szerencsére olyanok vettek körbe, akik segítettek, hogy nagyon hamar túl tudjam tenni magam a történteken. Túl is kellett, mert volt is még hátra egy nagyon fontos csapatverseny. Arra jutottam, hogy félig tele van a pohár, ott voltam, és legalább volt már egy érmem - tette hozzá Imre Géza, aki a csapattal végül bronzérmet nyert a tavalyi játékokon.

Imre Géza ma már örömmel mutatja a riói ezüstöt, és Kökény Beatrix sem bánja, hogy nem egy olimpiai bajnok a férjeForrás: M4

Aztán arról mesélt, hogy a pszichiáter Csernus Imre miért pihentette a kezét a combján. "Ezt utána ki is veséztük, hogy miért fogta a lábamat, hiszen ezt én egy férfiembertől nem annyira szeretem, jobban szeretem, ha a saját feleségem fogja a lábam. Ez egy taktika volt, ki akarta ugrasztani a nyulat a bokorból, hogy milyen típusú ember vagyok."

Bár már 42 éves, fáj a háta, mégsem nem tervezi a visszavonulást. Nagyon nehéz neki befejezni, mindig mondta, hogy abbahagyja, de Rio után nem mondott ilyet. Az egészsége most nem teszi lehetővé, hogy vívjon. De én reménykedem, hogy fog még vívni, de egyelőre nem látok rá nagy esélyt" - jegyezte meg Kökény Beatrix.

A férje kissé másképp látja. "Még bízom benne, hogy az országos bajnokságon el tudok indulni."