Vágólapra másolva!
Rettentően hosszú egyezkedés és huzavona után megegyezett egymással az MMA és a boksz királya, azaz tényleg ringbe száll Conor McGregor és Floyd Mayeweather. Az összecsapás Las Vegasban lesz augusztus 26-án.

A hírt, amelyről a Yahoo! Sports számolt be elsőként, mindkét sportoló megerősítette közösségi oldalain. Dana White, a UFC elnöke szerint a mérkőzés a Las Vegas-i T-Mobile Arénában lesz, és egy váltósúlyú bokszmérkőzés keretében küzdenek meg a felek.

McGregor és Mayweather bunyójának ötlete két éve merült fel először, amikor az ír MMA-s azt mondta, szívesen kihívná a veretlen bokszbajnokot. Azóta kisebb nagyobb kihagyásokkal ment az üzengetés, ígérgetés, cukkolás, egyezkedés, konkrétumokról viszont nem volt szó. Azt azért sejteni lehetett, hogy

egy ilyen mérkőzés akkor pénzeket mozgat meg, hogy úgyis beadják a derekukat.

Mayweather 2015 szeptemberében minden idők egyik legjobb váltósúlyú bokszolójaként, veretlenül, 49-0-s mérleggel vonult vissza az ökölvívástól, de fizikailag biztos nincs a topon. A 28 éves McGregor a fénykorát éli, a UFC leghíresebb és az MMA történetének egyik legtehetségesebb harcosa, pehelysúlyú címvédő, 24 mérkőzéséből 21-et megnyert, 18-at kiütéssel.

Viszont soha nem bokszolt, profi és amatőr szinten sem, ami első ránézésre óriási hátránynak tűnik, bármennyire is tehetséges bunyós. Persze a nagyszájú ír önbizalma a helyén van, szerda este egy olyan képpel erősítette meg az összecsapás hírét, amelyen Mayweather apja látható, ezzel cukkolva ellenfelét az életkora (40) miatt.

THE FIGHT IS ON.

Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) által megosztott bejegyzés,

Amennyiben Mayweather nyeri a McGregor elleni váltósúlyú bokszmeccset, ő lesz az első ökölvívó a sportág történetében, aki eléri az 50-0-s győzelmi mérleget.

Bár a két sportoló várható díjazását még nem jelentették be, szinte biztos, hogy McGregor ezzel az egy mérkőzéssel több pénz fog keresni, mint eddig karrierje során összesen.

Tényleg összecsapnak Forrás: metro.co.uk

(Borítókép: bloodyelbow.com)