Babos Tímea: Nem vagyok büszke a történtekre

tennis Horizontal
Hungary's Timea Babos returns the ball to France's Alize Cornet during their tennis match at the Roland Garros 2017 French Open on May 30, 2017 in Paris. / AFP PHOTO / FRANCOIS XAVIER MARIT
Vágólapra másolva!
Babos Tímea  a hollandia 's-Hertogenboschban elszenvedett újabb kellemetlen vereség után a pályán keveredett kínos vitába az edzőjével. A történtekre nem büszke, de helyre tette magában dolgot, és kész új lapot nyitni.

Az Origo is megírta, hogy a világranglistán 36. Babos Tímea nem várt vereséget szenvedett a hollandia 's-Hertogenboschban rendezett WTA-tornán, miután az első fordulóban szettelőnyről kikapott a ranglistán 183., hazai pályán szereplő Arantxa Rustól.

A magyar teniszezőnek az idei évben nem igazán akarnak egyesben összejönni a dolgok, hiszen Hollandiában Rabat, Madrid, Róma és a Roland Garros után sorozatban az ötödik tornáján búcsúzott a nyitókörben. Míg Párizsban az elkeseredettségét csak a kisírt szemei mutatták, addig a hollandiai tornán a pályán tört ki belőle a feszültség egy, az edzőjével folytatott igen kellemetlen vita formájában.

Babos is tisztában van vele persze, hogy ez nem megoldás, és ezt ő maga ismerte el a hivatalos oldalán kiadott nyilatkozatban.

De azt is tudom, hogy lehet és kell is tanulni ebből a hibából. Dolgozni és menni kell tovább előre! Köszönöm azok támogatását és biztatását, akik támogatnak és megpróbálnak segíteni! – írja a sportoló a Babostimea.hu oldalon. – Igyekszem és mindent meg is teszek azért, hogy minél több örömöt okozzak a teniszemmel a szurkolóimnak!

Tisztában vagyunk azzal, hogy ez egy nehéz időszak, de egy csónakban evezünk, azonosak a céljaink és az elképzeléseink! Nyilván nem volt boldog a hétfői mondatommal, de próbálunk együtt javulni és fejlődni. Ahogyan megtettük korábban is. A múlt az a múlt. Most már előre tekintenünk és dolgozunk tovább!" - zárja optimistán a nyilatkoztatot.