Társoldalunk:

Babos Tímea továbbra is szenved egyesben

2017.06.19. 18:53

Babos Tímea sorozatban hatodik versenyén búcsúzott egyesben az első fordulóban, miután a 250 ezer dollár összdíjazású mallorcai füvespályás női tenisztorna hétfői játéknapján kikapott a cseh Kristyna Pliskovától.

A világranglistán 38. magyar játékos rögtön az első adogatójátékát elveszítette a rangsorban 46. ellenfelével szemben. Néhány perccel később ez ismét megtörtént, s mivel fogadóként összesen csak négy labdamenetet tudott megnyerni Babos, 21 perc után Pliskova került előnybe. 

Babos párosban javíthat MallorcánForrás: AFP/Koen Suyk

A második szett sokkal szorosabban alakult, sokáig mindketten rendkívül magabiztosan adogattak, Babos 4:3-as vezetésénél azonban a cseh többször is hibázott, így a magyar játékos elnyerte ellenfele szervajátékát, majd - bréklabdát hárítva - 32 perc alatt egyenlített.

A döntő játszma első felében Pliskova könnyedén, Babos viszont nehezen hozta adogatójátékait, sőt a cseh 3:2-nél brékelte a magyar játékost. Ezt követően csak felvillanásai voltak Babosnak, aki 1 óra 27 perc alatt búcsúzott - sorozatban már hatodik tornáját esett ki egyesben az első fordulóban.

Babos - oldalán Andrea Hlavackovával - a párosok versenyében még érdekelt, kedden 18 óra körül a Mariana Duque-Marino, María Irigoyen, kolumbiai, argentin kettőssel mérkőzik.

Eredmények, 1. forduló:
Kristyna Pliskova (cseh)-Babos Tímea (8.) 6:2, 3:6, 6:3
további eredmény:
Sevastova (lett, 2.)-Mertens (belga) 7:6 (7-2), 5:7, 6:1