Vágólapra másolva!
A Tour de Hongrie kerékpáros körverseny jövő kedden a szombathelyi prológgal veszi kezdetét.

Eisenkrammer Károly főszervező elmondta,

a több mint 30 országból érkező versenyzők körpályákon érnek majd célba a 38. Tour de Hongrie szakaszain.

Hozzátette, a rajtok és a befutók helyszínein is kísérőprogramok várják a nézőket.

Kitért rá, az elmúlt években sok pozitív visszajelzés érkezett a csapatoktól a biztosítással kapcsolatban, és a rendőrség idén az eddigieknél is komolyabban készül. A későbbi cél az, hogy 2018-ban az Eurosport közvetítésében kiváló aszfaltminőségen, gyönyörű tájakon zajló viadalt láthassanak a tévénézők,

öt év múlva pedig a sportág legnagyobb sztárjai is részt vegyenek a versenyen.

Eisenkrammer Károly bemutatta a színes trikókat is: a sárgát az egyéni összetett éllovasa, a zöldet a sprinterek pontversenyének vezetője, a pirosat a hegyi pontverseny éllovasa, a fehéret a legjobb U23-as versenyző, míg a halványzöldet a legjobb magyar versenyző viselheti majd.

Történelmi Tour de Hongrie következik Forrás: Origo

Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos hangsúlyozta, ahol kerékpárkultúra van, ott lennie kell kerékpársportnak is.

- hangsúlyozta, s kiemelte, a leghíresebb résztvevő csapat az Asztana lesz, a kazah együttes pályakerékpárosaival indul. Hozzátette, a Tour de Hongrie azáltal is hozzájárulhat a hazai kerékpársport fejlődéséhez, hogy környező országok körversenyeire meghívást fognak kapni magyar együttesek.

Bízik abban, hogy néhány év múlva lesznek olyan magyar versenyzők és csapatok, akik, amelyek a legerősebb versenyeken is részt vehetnek - mondta Révész Máriusz.