Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton pályafutása eddigi legnagyobb sikerét produkálva, megnyerte a 127 000 euró összdíjazású, ilkley-i ATP Challengert. A döntőben 6:1, 6:4-re győzte le az ausztrál Alex Boltot. A bravúros diadal 110 pontot ér, amivel 513 pontja lesz, és az ATP-világranglistán a top 100 küszöbére kerül – a jelenleg 103. Lukas Lackónak 511 pontja van. Az ünnepélyes eredményhirdetés közben derült ki az igazi szenzáció, a diadal selejtező nélküli wimbledoni főtáblát is ér!

Fucsovics Mártonnak szombaton kétszer is pályára kellett lépnie, a pénteki eső miatt. Akkor előbb a szabadkártyás brit Clarke-ot verte 6:3, 6:4-re, majd a 3. kiemelt, orosz Donszkoj ellen bizonyult jobbnak 7:5, 7:6-ra, aki egyébként 96. a világranglistán.

Tornadöntőben szurkolhatunk Fucsovics Mártonnak

Döntőbe jutott a 127 ezer euró összdíjazású füvespályás tenisztornán.

A döntőben, a selejtezőből érkezett Alex Bolt várt rá vasárnap.

A 24 éves ausztrál a 438. a ranglistán, de nem véletlenül jutott a fináléba.

Azért az első játszmában Fucsovics egyértelműen jobban teniszezett, 5:0-ra is vezetett.

Jelentős különbségnek bizonyult, hogy a magyar legény a három fogadóelőnyéből kettőt megcsinált, míg az ausztrálnak négy is kevésnek bizonyult egyetlen brékhez. A folytatásban izgalmasabban alakult a találkozó, Bolt nem adta meg magát.

Hiába adogathatott Fucsovics 4:3-nál (rögtön brék után), az ausztrál visszavette az elvesztett szerva-gémet egy maratoni játékban.

Fucsovics Márton negyedik tornagyőzelmét aratta Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Maurer

Szerencsére az öröme nem tartott sokáig, mert Fucsovics egyből tudott javítani, és 5:4-nél már a meccsért, a serlegért adogathatott. Befejezni egy teniszmérkőzést soha nem könnyű, kiváltképp, ha ekkora a tét.

Fucsovics 40:0-nál még megtorpant, de az 5. meccslabdáját értékesítve csak lezárta a csatát:

1 óra 10 perc alatt 6:1, 6:4-re győzött, amiért 18 290 eurós csekket kapott a trófea mellé.

Jelenlegi edzője, Sávolt Attila óta nem volt magyar a top 100-ban

(2003. márciusában szerepelt utoljára a legjobb 100 között.)

Fucsovics hétfőtől még nem lesz 100-on belül, de egyrészt a formája több mint biztató a július 3-án kezdődő heti wimbledoni bajnokság előtt, sőt ezzel a US Open-főtábla is megvan neki selejtező nélkül.

Eredmény, döntő
Fucsovics Márton-Alex Bolt (ausztrál) 6:1, 6:4